PETROVIĆ: Đilas laže da sam uticao na rad Vlade! ĐILAS: Petrović je prošlost!

Bivši potpredsednik Vlade tvrdi da Đilas "besmislenim tvrdnjama" pokušava da prikrije odgornost za pad rejtinga stranke. Lider DS odgovara da ga "ne zanima šta priča Petrović"

  • 5

Predsednik Demokratske stranke Dragan Ðilas rekao je danas da je Dušan Petrović uticao na bivšeg premijera Mirka Cvetkovića u donošenju odluka. Petrović je Đilasove navode odbacio, optuživši ga da pokušava da prikrije odgovornost za nepostojanje politike DS.

- Veliki broj odluka koje je premijer (Cvetković) donosio bile su skopčane sa Dušanom Petrovićem - rekao je Ðilas u emisiji "Kažiprst" RTV "B92" i dodao da je Petrović "prošlost stranke".

Reagujući na to, Petrović, koji je bivši potpredsednik DS, rekao je da je Đilas izneo neistinu navodeći da Cvetković nije donosio odluke Vlade bez njegovog odobrenja.

- Ðilas pokušava da svoju odgovornost za nepostojanje politike DS-a, što dovodi do pada podrške građana stranci, prikrije iznosenjem ovakvih besmislenih tvrdnji - dodao je on.

Predsednik DS je na pitanje o unutrašnjim razdorima koji i dalje traju u DS rekao da ga "ne zanima mnogo šta priča Dušan Petrović" i dodao da je on "prošlost".

Petrović je na to odgovorio da Ðilasovo neuviđanje neophodnosti da DS formuliše svoju viziju Srbije, kroz utvrđivanje jasne politike, koja će dati odgovor na najvažnija državna pitanja, dovelo je do velike opsnosti da DS postane prošlost srpske politike.

- Ta stvar je neuporedivo važnija od toga da li je neko od nas prošlost ili sadašnjost stranke - zaključio je Petrović.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    14. januar 2013 | 20:48

    Nov predsednik, nova politika stranke. Dovidjenja Petrovicu, dolaze neki novi mladi ljudi. Zavrsena je tvoja prica i vise nemas uticaja kao ranije. Tvoje kadriranje u stranci je zavrseno.

  • Milica

    14. januar 2013 | 22:58

    Mene zanima gde ima da se kupe cvarci i kavurma! :-D Obojica ste proslost i obojica ste krivi za propast vase stranke. Pa vama nije potrebna ni SNS ni SPS kad u stranci jedni drugima vadite oci!!!

  • Andjelija Petković

    14. januar 2013 | 21:12

    Petroviću, zar nije bilo bolje da onda odeš lepo, milom? Nego sad još skandali preko novina. DOKAZI, šalji ako imaš dokaze, pa da se reši ovo jednom, a ne otrcavanje po novinama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA