NIKOLIĆ: Nisam znao za izbore u CG!

- Znao sam koliko mafijaša ima u Srbiji, ali dok nisam postavio Aleksandra Vučića na mesto s koga to može da se utvrdi, nisam mogao nikoga da optužim i da odlučujem o tome šta će da se dešava s njim - kazao predsednik Srbije, koji je u zvaničnoj poseti Crnoj Gori

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas posle razgovora s crnogorskim kolegom Filipom Vujanovićem da u danu kada su u Crnoj Gori raspisani predsednički izbori nije došao da bi vodio kampanju i da zapravo nije ni znao da su oni raspisani!

Pitanje novinara da li Nikolićeva poseta Crnoj Gori u danu raspisivanja predsedničkih izbora zapravo znači podršku Vujanoviću u trci za novi mandat iznenadilo je obojicu predsednika, koji su novinare upitali za termin raspisivanja izbora.

Nikolić je objasnio da je poseta ugovorena ranije, te da nije ni znao da su raspisani izbori dok mu novinari to nisu rekli i poručio:

- Nisam došao u kampanju, pa tako od danas pa sve dok se ne završe izbori, nećete me videti u Crnoj Gori. Izbori su stvar Crne Gore i njenih građana - poručio je Nikolić.

Kada je govorio o potrebi da se predstavnici srpskog naroda uključe u vlast u Crnoj Gori, srpski predsednik nije mislio na predsedničke izbore, već na sve nivoe vlasti, od mesne zajednice do lokalne samouprave i nadalje.

- A građani Crne Gore će sami izabrati predsednika. Ja u to ne želim da se mešam i nije današnji dan namenjen tome. Ako su to planirali, u tome nisam učestvovao - rekao je Nikolić.

Upitan da li svoju izjavu da Srbi u Crnoj Gori treba da izađu iz opozicije, ipak, vidi kao mešanje u unutrašnja pitanja Crne Gore, budući da politički predstavnici Srba aktuelnu vlast u Crnoj Gori smatraju mafijaškom, Nikolić je rekao da onaj ko to misli treba da uđe u vlast, preuzme funkciju i s te pozicije u javnosti ozbiljno razgovara o saznanjima do kojih je došao.

Nikolić je, obrazlažući taj svoj stav, rekao i da stranka koju je vodio dok je bila u opoziciji nije mogla da preduzme ništa u borbi protiv korupcije i kriminala.

- Znao sam koliko mafijaša ima u Srbiji, ali dok nisam postavio Aleksandra Vučića na mesto s koga to može da se utvrdi, nisam mogao nikoga da optužim i da odlučujem o tome šta će da se dešava s njim - rekao je Nikolić.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da odnosi između Podgorice i Beograda idu uzlaznom putanjim, dodajući da Crna Gora podržava da Srbija što pre dobije datum pregovora s Evropskom unijom.

- To je interes kako Srbije, tako i čitavog regiona. Crna Gora je spremna da svojim iskustvom pomogne i podrži evropski put Srbije - rekao je Vujanović i dodao da saradnja dve države treba da bude primer ne samo za region, već i na globalnom nivou.

Vujanović je istakao da su Srbija i Crna Gora dve bliske države koje treba da unaprede međusobnu saradnju u svim oblastima, posebno apostrofirajući oblasti ekonomije, zbog nastupa na trećim tržištima, kao i evropskih integracija.

Vujanović je kazao da je Crna Gora spremna da obezbedi da se prava srpske zajednice u toj državi ispune u svoj svojoj punoći, dodajući da Podgorica očekuje da će na isti način biti ispoštovana i prava crnogorske zajednice u Srbiji.

On je naveo da je u mandatu prethodnog predsednika Srbije Borisa Tadića bilo određenog mešanja iz njegovog kabineta u unutrašnje odnose Crne Gore, što nije doprinosilo dobrim odnosima dve države.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA