DAČIĆ: Nema demontaže srpskih institucija na Kosovu

- Nije tačno da smo počeli demontažu, počeli smo razgovore o tome kako bi po našem mišljenju trebalo da izgleda ta posebnost, ta specijalnost položaja srpskog naroda na KiM u situaciji kada ne govorimo o konačnom statusu - poručio je premijer Srbije

  • 8

Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je tvrdnje Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova.

- Svako može da tumači na svoj način. Nije tačno da smo počeli demontažu, počeli smo razgovore o tome kako bi po našem mišljenju trebalo da izgleda ta posebnost, ta specijalnost položaja srpskog naroda na KiM u situaciji kada ne govorimo o konačnom statusu - rekao je Dačić za "B92".

Premijer je dodao da se sada "dolazi na rešenja koja su data u srpskoj platformi".

- Mi ne priznajemo nezavisnost Kosova, ali nas zanima kako je organizovan srpski narod, odnosno kako će ta zajednica srpskih opština funkcionisati, koje će biti nadležnosti i institucije - poručio je Dačić.

Na pitanje da li srpske institucije onda opstaju na Kosovu, premijer je rekao:

- Te institucije srpskog naroda koje bi trebalo da se izgrade, one bi bile umesto institucija koje i sada neki smatraju za institucije Srbije. To su i sada institucije srpskog naroda, ali bi to bile institiucije koje bi bile priznate i od Prištine.

Podsetimo, dva premijera razgovarala su u Briselu, 17. januara, u nastavku dijaloga o Kosovu.

(M. S. / Izvor: B92 / Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljubisa

    18. januar 2013 | 15:49

    opet laze!!

  • Brm

    18. januar 2013 | 17:00

    Dačić stalno tvrdi da je tdo vidjenje druge strane, a da on nije to dogovorio, nego nešto suprotno, a na kraju se ispostavi da je dogovoreno ono što nama ne odgovara, jebe lud zbunjenog, i opet bude po njihovom, treba reći Ne, treba biti čvrst, sigurno je dobio koferče, samo nama prodaje priče, više verujem u tačijevu izjavu, jer dačić laže pa ne pokriva,,,

  • Mornar

    18. januar 2013 | 16:23

    Znaci......srusi spomenik i zapevaj nam nesto!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA