Haradinaj za Telegraf: Neće biti odmazde prema Srbima zbog spomenika u Preševu

- Ako neko namerava da pravi incidente ili nerede, mora da zna da će naići na čvrst odgovor države Srbije - poručuje premijer Ivica Dačić, i dodaje da će država učiniti sve da zaštiti Srbe na KiM

  • 8

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj kaže u ekskluzivnoj izjavi za Telegraf.rs da nikakva odmazda Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji zbog uklanjanja spomenika borcima OVPMB ne dolazi u obzir.

- Nema govora o odmazdi prema Srbima zbog uklanjanja spomenika u Preševu - kratko je za naš portal prokomentarisao potencijalni budući premijer Kosova.

On je, ipak, odbio da prokomentariše bacanje Molotovljevog koktela na zgradu opštine Kosovska Mitrovica, kao i najave da će Albanci krenuti da ruše srpske spomenike i crkve na Kosovu i Metohiji.

- Sve sam rekao, nema od toga ništa - poručio je bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova.

Premijer Srbije Ivica Dačić, s druge strane, u izjavi za naš portal kaže da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da zaštiti Srbe i srpske institucije na Kosovu i Metohiji.

On je, takođe, naglasio da će oni koji nameravaju da remete mir u Srbiji naići na čvrst odgovor vlasti.

- Ako neko namerava da pravi incidente ili nerede, mora da zna da će odgovor države Srbije biti jasan i odlučan - naglašava Dačić.

Podsetimo, Žandarmerija je juče bez ikakvih incidenata uklonila spomenik podignut borcima tzv. OVPMB, zbog čega je za danas najavljen protest Albanaca u tom mestu.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA