Formiran Fond za sever Kosova

Predstavnik EU će otvoriti poseban bankarski račun u kosovskim komercijalnim bankama, odakle će se rukovoditi sredstvima koja se ubiraju na prelazima Jarinje i Brnjak

  • 0

Kosovski premijer Hašim Tači rekao je da je formiran poseban fond za razvoj Severa, u koji će se slivati svi prihodi od carine i poreza koji se ubiraju na prelazima Brnjak i Jarinje na severu Kosova, a da će ta sredstva biti uključena u kosovski budžet.

Na sastanku sa visokim predstavnikom EU na Kosovu i ambasadorima zemalja velike petorke, Tači je naveo da će predstavnik EU otvoriti poseban bankarski račun u kosovskim komercijalnim bankama, odakle će se rukovoditi sredstvima koja se ubiraju na prelazima na severu Kosova.

Tači je rekao da će Fondom rukovoditi tročlani odbor u kojem će biti jedan predstavnik srpske zajednice, jedan predstavnik kosovske vlade i predstavnik Evropske unije.

- Odluke o kapitalnim investicijama i infrastrukturi će se donositi konsenzusom, a ukoliko to ne bude moguće, onda će glas predstavnika EU biti odlućujući - rekao je Tači.

Podsetimo, Fond za sever Kosova jedan je od dogovora Tačija sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, iz četvrte runde razvgovora u Briselu.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA