KACIN: Izbori bi odložili pregovore sa EU

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju ocenio je da bi izborna kampanja i pregovori o formiranju vlade usporili ispunjenje kriterijuma za dobijanje datuma za početak pregovora

  • 2

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji doveli bi do zastoja u dijalogu s Prištinom i odložili dodeljivanje datuma za početak pregovora s EU, ali reč je pre svega o srpskom unutrašnjem pitanju, izjavio je večeras izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

- Kao izvestilac ne smem i ne želim da se mešam u unutrašnja politička pitanja - rekao je Kacin, i dodao da "ne zna šta politički lideri i stranke u Srbiji planiraju".

On je, međutim, naglasio da veruje da će premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić "dobro proceniti šta je u najboljem interesu države, naroda i ekonomije", i ukazao da su to pre svega nastavak reformi i dijaloga sa Prištinom.

- Izborna kampanja i postizborni pregovori o formiranju vlade bi sigurno usporili i odgodili ispunjenje kriterijuma za dobijanje datuma za početak pregovora, ali ih ne bi i potpuno onemogućili - rekao je Kacin.

On je izrazio zadovoljstvo što su lideri stranaka koji čine vladajuću koaliciju proteklih dana iskazali jedinstvo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug / Foto: Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petko

    5. februar 2013 | 11:16

    Jelko smradu.

  • straus

    5. februar 2013 | 06:54

    Odlaganje pregovora ce biti bez obzis na izbore, jer vas cilj srozavanja i brisanja srbije jos nije gotov. Kako se Vucic zaleteo, naletece i na vase fondove za razbijanje srbije a koji su namenjeni nasim politicarima.Turci vam lepo rekose, slusamo vase lazi 30 godina, vise ne zelimo. Jedino mi jos trcimo da se ukrcamo na titanik iako znamo da tone....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA