DSS: Dačiću, koliko si sastanaka sa mafijom imao?

Povodom tvrdnje šefa poslaničke grupe SPS-a Branka Ružića da je narko-klan Darka Šarića davao mesečno 220.000 evra DSS-u, iz te stranke poručuju da su to bestidne laži kojima pokušavaju da sakriju "nešto krupno"

  • 4

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Petar Petković izjavio je danas da je "bestidna laž" da je narko-klan Darka Šarića finansirao tu stranku.

Povodom tvrdnje šefa poslaničke grupe SPS Branka Ružića da je Šarićev klan DSS-u davao mesečne priloge od 220.000 evra, Petković je rekao da ta stranka od javnog tužioca zahteva da ispita Ružića zbog izgovorenih laži.

- Iznoseći bestidnu laž, očigledno je da Ružić pokušava da sakrije nešto krupno, a to su sastanci Ivice Dačića i njegovih saradnika Branka Lazarevića i Ivice Tončeva sa mafijom - rekao je Petković, koji je upitao i da li se sadašnji šef kabineta Vanja Vukić sastajao sa osobama iz kriminalnog miljea.

Petković je reko da DSS "otvoreno baca rukavicu u lice Dačiću" i pita ga koliko je sastanaka sa mafijom imao, šta je bila tema razgovora i da li su se ti sastanci događali i u inostranstvu.

- Obećavamo SPS-u da nećemo dozvoliti da ova tema padne u zaborav. Zahtevamo od javnog tužioca da ispita Branka Ružića i utvrdi njegove laži da je mafija finansirala DSS - rekao je Petković, dodajući da javnost očekuje punu istinu o, kako je rekao, sastancima premijera Dačića i njegovih saradnika sa mafijom.

Petković je dodao da DSS očekuje da, osim ovoga, Tužilaštvo ispita i navode medija o spornim privatizacijama koje su se događale u prošloj deceniji, uključujući i one u vreme vlade Vojislava Koštunice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA