SENZACIONALNO: Mafija planirala atentat na Dačića!

MUP Srbije tvrdi da vođe kriminalnih klanova pokušavaju da izazovu kvar na Vladinom avionu, koji je, ipak, večeras bezbedno sleteo u Beograd. Dačić: Rad Vlade nije ugrožen

  • 19

Direkcija policije obavestila je, na osnovu informacije BIA, predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da Agencija ima saznanja da vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, a uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Srbije, izazovu kvar na avionu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade, saopštio je večeras MUP.

Avion Vlade Srbije sa premijerom Dačićem i delegacijom bezbedno je večeras sleteo na aerodrom Nikola Tesla po povratku iz zvanične posete Irskoj.

Pošto je sleteo na surčinski aerodrom, Dačić je izjavio da će članovi vlade nastaviti sa redovnim aktivnostima i da nikakve kriminalne grupe ne mogu da utiču na satnicu rada i obaveze vlade. Takođe, premijer je najavio i novi režim obezbeđivanja državnih letelica.

Dačić je objasnio da je informacija o tome da avion u inostranstvu nije bio adekvatno obezbeđen dobijena  kada je letelica već bila u Dablinu.

On je dodao i da je dogovoreno da se u buduće promeni način obezbeđivanja letelice, tako što će ona biti obezbeđivana 24 sata, a kada se bude nalazila u inostranstvu biće skrenuta pažnja i na mogućnost diverzije.

To znači, dodao je Dačić da je potrebno da i u inostranstvu vladin avion bude 24 sata pod kontrolom.

Premijer nije želeo da kaže o kojim se kriminalnim grupama konkretno radi, istakavši da to nije prvi put da je dobio sličnu informaciju kako o njegovoj, tako i o ugroženosti njegovih članova porodice.

Prema njegovim rečima, iz cele situacije može se izvući i nešto dobro, a to je "da su po prvi put BIA, MUP i Direkcija policije uradili nešto koordinirano".

Dačić takođe nije komentarisao da li će prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić u Berlin otputovati istom letelicom.

Kako je policija prethodno večeras saopštila, kvar bi izazvao delimično oštećenje i nakon poletanja doveo do pada aviona, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namerno izazvan kvar, jer se avion u poslednje vreme u više navrata kvario, sa čime je javnost bila upoznata.

Nakon konsultacije Dačića, koji je danas boravio u poseti Dablinu, i prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Aeksandra Vučića, odlučeno je da se nastavi sa međunarodnim aktivnostima.

Kako je Telegraf saznao iz izvora bliskih Ivici Dačiću, avion je pretresen i detaljno pregledan, a premijer je odlučio da se na sopstvenu odgovornost vrati za Beograd.

MUP je ovo saopštenje objavio pod oznakom "hitno".

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zare

    14. februar 2013 | 19:36

    Počeo i Vučić da buši gume.

  • Montenegers

    14. februar 2013 | 20:13

    Letio davno Dacic avionom i dodje mu sisata stjuardesa nagnu se i pita : zelite li caj ili kafu? A u koju je caj pita Ivica

  • nikola

    14. februar 2013 | 20:04

    a taj avion kao da stoji na terazijama pa se nezna koliko hiljada ljudi ce mu prici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA