Vučić: Srbija ne može lako podneti nedobijanje datuma!

- Učinićemo sve da objasnimo Nemačkoj šta su država i građani Srbije učinili za dobijanje datuma i koliko nam je on zaista važan, kao i da ne bi lako podneli njegovo, eventualno ne dobijanje - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

  • 10

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji danas završava posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kaže da će nakon njegove posete Nemačkoj 20. februara biti jasnije hoće li Srbija dobiti datum za početak pregovora sa Evropskom unijom i dodaje da naša zemlja ne bi mogla lako da podnese odluku da "od datuma nema ništa".

- Biće teški pregovori. Naš je posao da objasnimo šta je Vlada i šta su građani Srbije uradili u prethodnom periodu, a mislim da je urađeno mnogo više nego što je očekivano. Sprovodimo reformu društvenog života, pravnog sistema, javnih nabavki, sve kao što je insistirala EU. S druge strane vodimo ozbiljan dijalog sa Prištinom, učestvujemo u razgovorima o odnosima Srba i Albanaca i to radimo na civilizovan način. Mislimo, shodno s tim, da sa tim možemo očekivati dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora - rekao je Vučić.

On tvrdi da iz Nemačke nećemo više slušati loše stvari o Srbiji, jer kako kaže za to nema više razloga.

- Mislim da bi bila teška i loša vest za nas da od datuma nema ništa, jer se plašim da ni građanima Srbije, ali i političarima ne bi bilo svejedno da takvu odluku prihvate s razumevanjem - kaže Vučić.

Prema njegovim rečima srpska delegacija koju će on predvoditi, a u čijem sastavu će biti i potpredsednica Vlade Suzana Grubješić i Milica Delević će učiniti sve da objasni Nemačkoj da Srbiji znači dobijanje datuma.

- Sve je samo ne lako razgovarati sa Nemačkom, ali mi, gospođe Delević i Grubješić idemo da pokušamo da ih ubedimo da cela Srbija želi taj datum i da nam je to jako važno, pre svega zbog kreiranja drugačijeg ambijenta koji bi pokazao da se rad, trud i preuzimanje teških odluka isplati i nagradi. Srbija lako ne može da podnese nedobijanje datuma - kaže Vučić.

Prema nekim nagoveštajima moguća su dva scenarija za Srbiju, kada je u pitanju dobijanje datuma za početak pregovora, prvi je dobijanje datuma uz pohvalu, a drugi je otpočinjanje pregovora sa EU bez datuma.

(Iz Abu Dabija: Darko Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anti antifa

    18. februar 2013 | 07:58

    Srbija ne želi datum.Žele ga korumpirani političari

  • Cika Mika

    18. februar 2013 | 09:14

    Sta god da je uradjeno sa nase strane malo je,ostala je jos samo jedna sitnica "PRIZNANjE KOSOVA". Zasto trcimo za necim sto ce da se raspadne dok mi ne udjemo? Raspisite referendum i videcete da narod nece u takvu Evropu!!!

  • Karadjordje

    18. februar 2013 | 09:37

    Na kraju ce ispasti, na zalost , da je Kostunica i DSS bio u pravu !?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA