Vučić: Za dijalog sa Prištinom dovoljan je Dačić!

Srbija će učiniti najbolje što može da postane ravnopravni član Evropske unije, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije prilikom prijema u srpskoj ambasadi u Berlinu

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da će kao predsednik najveće političke stranke u Srbiji "po prirodi stvari" odlučivati o ključnim pitanjima, ali da smatra da je za politički dijalog u Briselu "dovoljan" premijer Ivica Dačić.

Na pitanje da li je spreman da se neposredno uključi u taj dijalog i da li su to od njega tražili nemački zvaničnici, Vučić je odgovorio da će za svaku odluku koja bude doneta "bez ikakve sumnje - najodgovorniji, najkrivlji ili najzaslužniji" biti neko iz SNS.

- Neću da se skrivam iza lepih stvari, a da loše stvari budu prepuštene nekom drugom... Najveći deo odgovornosti u našoj zemlji, bez ikakve sumnje, a to znaju i nemački domaćini, stoji na našoj stranci, a lično ću ja snositi najveću odgovornost - podvukao je Vučić.

Vučić je izrazio uverenje da je premijer Ivica Dačić "potpuno dovoljan", dodajući da ne želi da kaže da će on biti kriv za neku odluku.

- Proporcionalno i na bilo koji drugi način odgovornost je naša najveća, pojedinačno - moja apsolutno - zaključio je potpredsednik vlade.

SRBIJA PRIPADA MODERNOM SVETU

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prilikom prijema u Ambasadi Srbije u Berlinu, povodom Dana državnosti, izrazio je uverenje da su građani Srbije spremni da kreiraju drugačije, moderno društvo i bolju budućnost.

Prijemu je prisustvovao veliki broj pripadnika diplomatskog kora u Berlinu, a zemlju domaćina predstavljao je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Kristijan Šmit, koji je konstatovao da u poslednje vreme značajno raste razumevanje i poverenje u Srbiju, što je odlična osnova za dalje korake u pravcu EU.

Vučić je rekao da će Srbija i njeni građani, koji pripadaju modernom svetu, učiniti najbolje što se može da naša zemlja postane ravnopravni član Evropske unije.

On je istakao da se u tom cilju mora još mnogo toga uraditi i obaviti dosta teških stvari, da su građani Srbije spremni da kreiraju drugačije i moderno društvo, ali i da je uveren da međunarodna zajednica želi da vidi uspešnu borbu protiv korupcije, pravu vladavinu prava, i, što je najvažnije, bolju budućnost Srbije.

Prema njegovim rečima, naša zemlja želi bolje bilateralne odnose sa Nemačkom, pa i ekonomske, te da Srbija želi da poveća svoj izvoz u Nemačku, kao i investicije iz te zemlje.

- U Srbiji je potrebna promena svesti - primetio je Vučić, a dijaspori je poručio da ne zaboravi svoju zemlju.

- Znamo da ste uradili mnogo za našu zemlju. Nemamo drugu otadžbinu, volite je kao do sada i siguran sam da ćemo postići mnogo uspeha i u budućnosti - istakao je Vučić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA