Ljajić: Šteta od afere "mleko" je do 125 miliona evra

- Mi smo analizirali prodaju u šest najvećih trgovinskih lanaca, neću reći kojih. Ta analiza je pokazala da je prodaja mleka opala od pet do 27 odsto - kaže ministar unutrašnje i spoljne trgovine

  • 1

Šteta zbog afere s aflatoksinom u mleku je između 100 miliona i 125 miliona evra, a prodaja mleka je opala za pet do 27 odsto, rekao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Rasim Ljajić.

Na sednici Skupštine Srbije o bezbednosti hrane i zdravlju građana, Ljajić je kazao da su pojedine mlekare obustavile izvoz a neke ga smanjile za čak 37 odsto, i dodao da smanjenje izvoza nije samo posledica afere.

- Mi smo analizirali prodaju u šest najvećih trgovinskih lanaca, neću reći kojih. Ta analiza je pokazala da je prodaja mleka opala od pet do 27 odsto - kazao je Ljajić.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bracala

    14. mart 2013 | 19:55

    Jos 75 miliona i eto odose Seikova celokupna ulaganja u Srbiju od 200 miliona. Smesno i jadno. Nama trebaju ulaganja od minimum 5 milijardi da bi poceli da se oporavljamo, a sve ostalo je beda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA