DRŽAVNI VRH: Drama kao pred Dejton i Rambuje!

- Zemlja je u teškoj situaciji i suočiće se sa teškim posledicama, bez obzira na rezultat pregovora u Briselu - rekao je savetnik predsednika i dodao da je situacija "dramatična kao pred Dejton i Rambuje"

  • 3

Sednica državnog vrha, još jedna uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine, održana je u zgradi Predsedništva, kako je i najavio premijer Srbije Ivica Dačić pred poslanicima u Skupštini Srbije.

U zgradu na Andrićevom vencu su nešto pre podneva ušli prvi potpredsenik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić i šef srpske diplomatije Ivan Mrkić, a zatim i premijer Ivica Dačić. Sastanak je održan kao i do sada iza zatvorenih vrata.

- Zemlja je u teškoj situaciji i suočiće se sa teškim posledicama, bez obzira na rezultat pregovora u Briselu - rekao je nakon sastanka savetnik predsednika Marko Đurić i dodao da je situacija "dramatična kao pred Dejton i Rambuje".

- Nalazimo se u dramatično teškom trenutku, kao pred pregovore u Dejtonu i Rambujeu. Državni vrh će biti u neprekidnom zasedanju do pregovora. Naša delegacija biće određena i saopštena tek u ponedeljak - rekao je savetnik predsednika.

Državni vrh se već jednom sastao u ponedeljak i nakon te sednice poručio da će na novu rundu dijaloga delegacija Srbije otputovati s preciziranim nadležnostima zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun je izjavio da je na tom sastanku definisano devet kriterijuma na osnovu kojih će srpski pregovarački tim odlučiti da li je prihvatljivo ono što bude kao predlog izneto na sto.

Danas se očekuje i da prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić donese odluku o tome hoće li prisustvovati novoj rundi razgovora u Briselu 2. aprila, nakon što mu je, kako su objavili neki mediji, stigao poziv od SAD i EU.

Vučić traži da tom sastanku prisustvuje i neko od ministara inostranih poslova najuticajnijih zemalja EU, poput šefova diplomatije Nemačke ili Velike Britanije, koji bi bili dodatni garant i podrška u cilju postizanja dogovora.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina Marković

    29. mart 2013 | 14:34

    Jel to znaci da ce nas bombardovati ako ne pristanemo?

  • Milovan

    29. mart 2013 | 15:49

    Zasto samo Srbija mora da popusta? Kompromis da. Ali kompromis podrazumeva da obe strane moraju popustiti. Nasi pregovaraci govore o nekim crvenim linijama ispod kojih nece ici. To tvrde jednog dana...a vec sledeceg te linije izblede i vise ne vaze. Idite na pregovore ali pokazite samopostovanje i mislite na Srbe sa Kosova i Metohije. Mnogo srece!

  • Krstoje

    29. mart 2013 | 19:10

    Dramatcno?Da li to znaci i "bombasticno"?...Ovako ili onako, zapad je resio da nas ponizi do kraja kao narod i drzavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA