PUTIN DAČIĆU: Pozdravite Nikolića, recite mu da dođe!

Dačić se zahvalio ruskom predsedniku na principijelnoj podršci i rekao da "srpski narod to zna, pamti i smatra da je Rusija najbolji prijatelj Srbije"

  • 2

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Putin je na početku sastanka ocenio da će Dačićeva poseta dati dodatni impuls razvoju bilateralnih odnosa.

- Uveren sam da će vaša poseta biti podsticaj razvoju ekonomskih odnosa - rekao je Putin, podsetivši da se prošle godine obim trgovinske razmene unekoliko smanjio, a da je početkom ove godine zabeležen rast od 38 odsto, što je "dobar znak".

Ruski predsednik je preko Dačića uputio pozdrave i poziv predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da poseti Rusiju.

- Prenesite mu poziv da poseti Rusiju kad god bude mogao - rekao je Putin.

Dačić se zahvalio na principijelnoj podršci ruskog rukovodstva po pitanju Kosova.

- Srpski narod to zna, pamti i smatra da je Rusija najbolji prijatelj Srbije - rekao je on.

Dačić se, takođe, založio za jačanje saradnje sa Rusijom u svim oblastima - političkoj, ekonomskoj, odbrambenoj i bezbednosnoj.

Prema njegovim rečima, to je posebno potrebno Srbiji u savremenim uslovima kada se ona geostrateški gledano nalazi u teškom položaju, budući da je okružena državama-članicama NATO.

Dačić predvodi delgaciju Vlade Srbije u kojoj su potpredsednik i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević. Prethodno, sastanak su održali Dačić i ruski premijer Dmitrij Medvedev.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koma Bg

    10. april 2013 | 17:28

    Ti si zvezdin cetnik putineee!!!

  • Republikanac

    10. april 2013 | 19:47

    Zašto Rusija nije bila prisutna na pregovorima sve vreme, nego ste otišli da im cvilite kad više nema izlaza?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA