Predsednica Majki Srebenice izbačena iz UN!

Za vreme govora Tomislava Nikolića u sedištu UN u Njujorku na debati o radu Tribunala, predsednica Udruženja "Majke Srebrenice" podigla je transparent na kome je pisalo "Republika Srpska, genocidna", nakon čega je izbačena iz sale

  • 17

Predsednica Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić izvedena je iz sale u kojoj se održava javna debata o radu međunarodnih krivičnih sudova, jer je tokom govora predsednika Srbije Tomislava Nikolića podigla transparent na kome je pisalo "Republika Srpska, genocidna".

Ona je skupu prisustvovala u svojstvu posmatrača, na poziv predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića i nije imala pravo da se obraća.

Dok je predsednik Srbije Tomislav Nikolić govorio, ona je otkrila majicu sa natpisom Srebrenica i pokušala da podigne transparent na kome je pisalo "Republika Srpska, genocidna", ali su joj tada prišli pripadnici obezbeđenja UN i izveli je iz sale.

Subašić je posle toga ispraćena iz zgrade UN i nije joj dozvoljeno da u njoj boravi. Predsednik Srbije tokom ovog incidenta nije prekidao govor.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA