Mirović: Deklaracija ugrožava interese Srbije!

- Predlog deklaracije pojavio se u trenutku kada je Srbija trebalo da pokaže jedinstvo, jer su pregovori o Kosovu i Metohiji ušli u završnu, najosetljiviju fazu - kaže potpredsednik naprednjaka

  • 6

Potpredsednik SNS Igor Mirović ocenio je da je Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine ugrozio nacionalne interese zemlje.

On navodi da se predlog deklaracije pojavio u trenutku kada je Srbija trebalo da pokaže jedinstvo, jer su pregovori o Kosovu i Metohiji ušli u završnu, najosetljiviju fazu.

Mirović je gostujući na TV Pink istakao da je deklaracija ugrozila interese stabilnosti, jer je u trenutku kada se pregovara o Kosovu i Metohiji bilo primereno da se, kao u svakoj civilizovanoj zemlji, jedinstvo i sloga pretpostave pojedinačnim interesima.

On je ocenio da deklaracija ima separatističku i nedemokratsku notu i da je njena namera jasna - da se u Vojvodini stvori privatna država, koja će biti podređena pojedincima i vladajućem DS, a suprotstavljena državi Srbiji.

Prema rečima Mirovića, usvajanje deklaracije imalo bi izuzetne političke posledice, jer bi produbilo političku krizu u Vojvodini i stvorilo dodatnu tenziju između pokrajinske i centralne Vlade.

Mirović je istakao da bi predsednik pokrajinske Vlade Bojan Pajtić trebalo da podnese ostavku, posle čega bi bili raspisani pokrajinski izbori, na kojima bi građani pokazali svoju volju, a na nizu izbora u pojedinim mestima u Vojvodini, prema njegovim rečima, pokazali su da ne žele aktuelnu pokrajinsku vlast.

(D. Z. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    13. april 2013 | 16:32

    A nekada si po ceo dan sedeo po kaficima i ispijao kafe. Bolje da si ostao tamo!!!

  • komsija

    13. april 2013 | 16:27

    Mirovicu, toliko si toga dobrog doneo Vojvodini, da te lepo molim da odes u....Srbiju, I tamo svojim iskustvom podignes istu, na mesto koje zasluzuje. Ako imas problem sa referencama reci da si zajedno da Majom RADIO NA PROJEKTUATP Vojvodina,uspeces Sigurno....Srbija te zasluzuje.....

  • Vojvodina je srpska, ali Vojvodina nije Srbija

    14. april 2013 | 00:31

    Vojvodina je jedina od 8 saveznih jedinica SFRJ koja još nije izborila sopstvenu državnost. Ne mora da se odvaja od Srbije, ali mora da se uspostavi savezna republika koja će da obuhvata Srbiju i Vojvodinu kao ravnopravne, a ne kao sada - Vojvodina utrpana u Srbiju i eksploatisana do mile volje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA