VELJIN NAPADAČ IZAŠAO IZ ZATVORA: Hteli su da mi odseku ruku zbog tetovaže Đinđića

Nakon dve godine provedene u zatvoru zbog napada na lidera NS Velimira Ilića, Stojadinović kaže da ima samo jednu želju - da što pre ode iz Srbije

  • 1

Dejan Stojadinović, koji je u zatvoru proveo dve godine zbog napada na Velimira Ilića, otkriva za Telegraf.rs da mu je prva želja po izlasku na slobodu da napusti Srbiju, i to što pre!

- Samo da mi daju pasoš i ličnu kartu i bežim odavde. A ni telefon mi nisu vratili. Niko od političara me nije ni dočekao ni podržao, čak me ni policija ne čuva. Da izlazim na glasanje ne pada mi na pamet. Ovde je beda, bre, a pričaju o izborima!

Ko goda da dođe na vlast, kako je kazao, u Srbiji će biti isto jer niko ne sme da pokaže da se ni sa čim ne slaže.

- Kad u Grčkoj benzin poskupi sa 120 na 130 dinara, svi izađu na ulice, a ovde niko ništa – navodi kao jedan od razloga zašto će mu ta zemlja biti sledeće utočište.

Kako kaže, tamo je svojevremeno za tri godine, uglavnom od konobarisanja, zaradio oko 70.000 evra.

- Za dve godine u zatvoru u Srbiji potrošio sam svega 400 evra. Uslovi su užasni, ljudi su prljavi, a trošio sam samo za ono najosnovnije, poput šampona – rekao je.

Stojadinović kaže da je u depresiji i da se loše oseća, a da je dve godine u zatvoru proveo bez ijedne tablete.

- Išao sam kod lekara i uzimao "bensedine", koje sam delio najproblematičnijim cimerima radi mira u sobi. Ja nisam popio nijedan lek za smirenje iako mi je bilo jako teško, zato što sam mislio da je bolje da se smire oni koji su opasni – naveo je on.

U početku služenja kazne, kako kaže, delio je sobu sa još 18 zatvorenika, a kasnije ih je bilo desetak. Najviše problema je imao zbog tetovaže lika pokojnog Zorana Đinđića.

- Pretili su mi da će mi odseći ruku na spavanju, docrtati brkove... Mislili su da sam na strani vlasti zato što sam udario Velju, a ja zapravo nikada nisam bio za neku partiju. I to sa Veljom je bilo slučajno. Isprovocirali su me vređajući pokojnog Đinđića, a mene nazivali "žuta žvaka". Mada, ne kajem se što sam ga udario – ističe on.

U zatvoru su ga, kako kaže, ipak najviše mrzeli stražari.

- Mrzeli su me kao da sam njih tukao a ne Velju! Odoh odavde, jer ovoj zemlji nema pomoći – zaključio je Stojadinović.

Stojadinović je uhapšen 5. februara 2010. godine, nakon što je napao Velimira Ilića u Knez Mihailovoj ulici dok je davao izjavu, a kako je to izgledalo možete pogledati na snimku:

A. P.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA