VUČIĆ: Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom

- Nisu nam potrebni izlivi emocija, već odnos poverenja i rezultati. Zajedno smo veće tržište i možemo da privučemo više investitora - ocenio je Vučić u Zagrebu

  • 2

Državni vrh Srbije jedinstven je oko budućih odnosa s Hrvatskom, izjavio je večeras u Zagrebu vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić u emisiji ''Tema dana'' hrvatske televizije, ističući da očekuje dobru saradnju predsednika Srbije i Hrvatske Tomislava Nikolića i Ive Josipovića.

- Nema sumnje da srpski državni vrh na sasvim racionalnim osnovama želi dobre odnose s Hrvatskom - rekao je Vučić, koji je doputovao u posetu Hrvatskoj.

Vučić je rekao da se njegovom posetom žele unaprediti međudržavni odnosi Srbije i Hrvatske na praktičan način.

- To radimo u interesu naših naroda, a ne zato što to traži netko od nas. Nisu nam potrebni izlivi emocija, već odnos poverenja i rezultati - rekao je Vučić.

Prema Vučićevim rečima, potrebno je da Srbija i Hrvatska stvari postave na pragmatičnom nivou, od pitanja Srba u Hrvatskoj, nestalih lica, izbeglica do unapređenja saradnje kako bi zajednički mogli izlaziti na međunarodne tendere.

- Zajedno smo veće tržište i možemo da privučemo više investitora - rekao je vicepremijer i ministar odbrane.

Na pitanja da li je njegova poseta kraj ledenog doba, Vučić je rekao da nije sklon istorijskim izjavama, već pre pragmatičnom pomeranju stvari upapred koje su važne za obe zemlje.

- Imamo različite poglede na prošlost oko koje ne možemo da imamo isto viđenje, ali moramo imati zajedničko viđenje budućnosti, s obzirom na probleme koji moraju da se rešavaju - rekao je i naglasio da Srbija želi da nastavi evropski put i da je potrebno da sarađuje s Hrvatskom.

Ističući da je Srbija važno tržište za hrvatske proizvode, Vučić je naglasio da treba da bude što više srpskih privrednika u Hrvatskoj.

- Hrvatski ulagači od Todorića pa nadalje, nemaju prostor za primedbe kako su dočekani u Srbiji, ali bi više srpskih privrednika moglo imati više prostora za investicije u Hrvatskoj - rekao je on.

On je naveo da očekuje da predsednik Nikolić 30. juna bude u Zagrebu na proslavi ulaska Hrvatske u EU.

Ističući da će sutra razgovarati i s Josipovićem, Vučić je ocenio da Josipović vodi politiku Hrvatske kako misli da je najbolje, kao i da Nikolić vodi politiku Srbije kako misli da je najbolje.

- Uveren sam da će obojica dobro sarađivati - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANONIMNI TELEFON

    29. april 2013 | 09:09

    Budući da je Vučić spomenio nestale... pozivam vas - Ukoliko imate saznanja o nestalim osobama i mjestima masovnih i pojedinačnih grobnica, nazovite broj: +385 62 111 111

  • ANONIMNI TELEFON

    29. april 2013 | 08:28

    Ukoliko imate saznanja o nestalim osobama i mjestima masovnih i pojedinačnih grobnica, nazovite broj: +385 62 111 111 (HDLSKL)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA