VUČIĆ NA KOSOVU: Država je uz Srbe, ne plašite se briselskog sporazuma! (FOTO)

- Ponekad donosimo odluke koje su teške, ali država ne može bez svog naroda, a ni narod ne može bez svoje države - rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije u Leposaviću

  • 13

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros na Kosovo i Metohiju gde će razgovarati sa Srbima i njihovim političkim predstavnicima o briselskom sporazumu.

Vučić je u Leposaviću rekao da briselski sporazum nije savršen, ali da sa njim ne treba plašiti narod i da će država biti uz Srbe na Kosovu.

Prema njegovim rečima, sporazum je ono što se moglo najviše učiniti u ovom vremenu, a Srbija čini što je moguće i činiće to i ubuduće u korist svog naroda.

- Srbija jeste uz svoj narod, neće ga ostavljati i gleda u budućnost. Ponekad donosimo odluke koje su teške, ali država ne može bez svog naroda, a ni narod ne može bez svoje države - rekao je Vučić u izjavi posle sastanka sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem.

On je istakao da je došao na Kosovo i Metohiju ne da bi se pravdao, već da razgovara o budućnosti sa ljudima, o tome kako će država biti uz njih u budućnosti i šta treba činiti.

On je istakao i da narod želi da razuveri u laži koje mu serviraju, kako je rekao, oni koji vole samo svoje džepove.

- Neću da ubeđujem u laži i neistine u koje ga ubeđuju neki drugi, koji ne vole Kosovo i Metohiju, već vole svoje džepove - rekao je Vučić.

Episkop raško-prizrenski Teodosije rekao je da činjenica da su danas Vlada i SPC na prostoru Kosova i Metohije za Srbe u pokrajini ohrabrenje i znak da su jedno biće, da ne mogu jedni bez drugih i da će tako biti i u budućnosti.

Prema njegovim rečima, bitna je podrška Vlade Srbije za opastanak Srba na Kosovu.

Vladika Teodosije je povodom briselskog sporazuma ocenio da je učinjeno što je bilo moguće u trenutku i vremenu u kojem živimo, i da su neki želeli više, ali da ako "imate pacijenta koji je u poodmakloj bolesti, traži se da se učini što više za njega".

- Narod i deca koji su sabrani ovde svedoče da je Kosovo živo i da ćemo mi živeti i dalje na ovim prostorima, dostojno, kako su to činili naši preci – zaključio je vladika Teodosije.

Vučić je nešto pre 10 sati prešao administrativni prelaz Jarinje, odakle se uputio u Leposavić.

Vučića je ispred Hrama svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću dočekao veliki broj građana. Održana je liturgija povodom obeležavanja gradske slave koju je služio episkop raško-prizrenski Teodosije.

Na teritoriji opštine Leposavić, duž magistrale, zalepljene su plakate sa porukom "Dobrodošao na srpsko Kosovo i Metohiju".

U poslepodnevnim satima prvi potpredsednik Vlade Srbije će u severnoj Kosovskoj Mitrovici razgovarati sa odbornicima četiri opštine.

Vojnici nemačkog kontigenta Kfota iz baze "Noten hil" kod Leposavića postavili su kontrolni punku, a na kolovozu su džakovi sa peskom.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    12. maj 2013 | 10:54

    Индикативно је то што се шиптари не буне због ове посете. Замислите само да не ради по њиховој жељи када би ушао. Срби су више него наивни!

  • ДАШОНИ

    12. maj 2013 | 11:34

    НЕШТО ОВДЕ НИЈЕ У РЕДУ!!!! ШИПТАРИ СУ МИРНИ, ШТО ЗНАЧИ ДА СУ ДОБИЛИ СВОЈЕ

  • Lunatik 1

    12. maj 2013 | 13:45

    Vučiću,Dačiću,Nikoliću . . . ucijenjene zapadnjačke marionete , legli ste na rudu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA