Milka Forcan nova ministarka privrede u Vladi Srbije?

Bivša potpredsednica "Delta Holdinga" jedan je od najozbiljnijih kandidata SNS za sledećeg ministra privrede, ukoliko bude najavljene rekonstrukcije Vlade Srbije

  • 8
Milka Forcan Foto: Tanjug

Bivša potpredsednica "Delta Holdinga" Milka Forcan jedan je od najozbiljnijih kandidata SNS za sledećeg ministra privrede.

Kako "Naše novine" saznaju u vrhu SNS, ukoliko bude najavljene rekonstrukcije Vlade Srbije, izvesno je da će doći do razdvajanja ministarstva finansija i privrede, koje vodi Mlađan Dinkić, pa bi privredu počela da vodi Forcanova.

Za njeno postavljenje već je postignuta saglasnost u SNS, navele su "Naše novine". Ovaj scenario bi mogao da bude poremećen samo u slučaju da umesto najavljene rekonstrukcije na jesen budu raspisani vanredni parlamentarni izborii.

Forcan za funkciju ministra privrede, po mišljenju SNS, kvalifikuju dobri poslovni rezultati u "Delta holdingu", ali i dobre veze sa briselskom administracijom.

Milka Forcan je u "Delta holdingu" radila od 1992. do 2008. godine, kada je odlučila da prekine saradnju sa direktorom kompanije Miroslavom Miškovićem, koji je u pritvoru od decembra 2012.

(Telegraf.rs / Izvor: "Naše novine")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    6. jun 2013 | 00:09

    Dobri poslovni rezultati dok je bila u Delta Holdingu, a ciji je vlasnik vec par meseci u zatvoru zbog sumnjivog poslovanja... Dakle, SPs pre, pa onda DS jesu krali svetski al nas bar nisu pravili budalama u tom procesu... Ove SNS-ovce ne moze niko namiriti novcem a kamoli kadrovima... Sve moj do mojega!

  • džabra

    6. jun 2013 | 06:22

    Jel to pošto je upropastila Jugohemiju? I baš za privredu.

  • Ja

    6. jun 2013 | 02:50

    Ma mrs u pm. Dokle bre vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA