Nikolić i Mesić nazdravili ulasku Hrvatske u EU

Ovo je prvi put od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje da je svečanosti prisustvovao i predsednik Srbije, koji je sa bivšim predsednikom Hrvatske nazdravio njihovom ulasku u EU 1. jula

  • 10

Hrvatska ambasada u Beogradu organizovala je danas prijem povodom ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, Dana državnosti i Dana oružanih snaga RH, preneo je "Večernji list".

Ovo je prvi put od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje da je svečanosti prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je sa bivšim predsednikom Jugoslavije i RH Stjepanom Mesićem nazdravio ulasku Hrvatske u EU 1. jula.

Kako piše "Večernji list", ambasador Hrvatske u Beogradu Željko Kuprešak je, "nakon intoniranja himni Lijepa naša i Bože pravde, pozdravljajući srpskog šefa države, te Stipu Mesića, ministre, članove srpskog parlamenta i diplomatski kor, istakao da Hrvatska snažno podržava Srbiju na putu u EU".

- Hrvatska bi dala svoj glas za dodelu datuma Srbiji za pregovore o članstvu – rekao je Kuprešak i izrazio nadu da će i Srbija uskoro postati članica EU, te da će dve zemlje sarađivati kao partneri i u Uniji.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasko

    26. jun 2013 | 07:46

    Toma diploma bruka I strasilo

  • cika Mladjo

    26. jun 2013 | 09:15

    A "Oluja" gospodine Predsednice, na nju ste zaboravili, ili priznajete da su one silne srpske duse, pobijene, kolateralna steta...? Svako udje u istoriju, neko kao Milos, neko kao Vuk! Vojo, citas li novine?

  • miroslav

    26. jun 2013 | 10:48

    Ceda i Natasa Kandic su za ovog izdajnika "secer u vodu".Sta rade on i Vucic,ovo je za neverovati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA