MIODRAG KOSTIĆ: Vučić je kao Đinđić!

- Najveća sličnost je u energiji, harizmi i želji za promenama. Đinđić se nije libio da menja Srbiju. Ne libi se ni Vučić - smatra vlasnik MK Grupe

  • 12

Najbogatiji Srbin, vlasnik MK Grupe, prvi čovek Kluba Privrednik, bivši direktor Demokratske stranke, blizak prijatelj Zorana Đinđića i jedan od "nosača kovčega" Miodrag Kostić kaže da je prvi potpredsedniik Vlade Srbije Aleksandar Vučić za njega postao simbol promena.

Kostić je u razgovoru za novi broj "Nedeljnika" otkrio svoje utiske posle objavljivanja Forbsove lestvice bogatih, govorio o svojoj moći u osiromašenoj zemlji, planovima kompanije, krizi srpske privrede, ali i o Zoranu Đinđiću.

- Ima dosta sličnosti između Đinđića i Vučića - kaže Kostić i dodaje:

- A najveća sličnost je u energiji, harizmi i želji za promenama. Đinđić se nije libio da menja Srbiju. Ne libi se ni Vučić.

Ipak, Kostić kaže da, ukoliko bi ga Vučić pozvao da pomogne, ne bi ušao u Vladu Srbije, mada su, prema njegovim rečima, uspešni privrednici otvoreni za pomoć Vladi u rešavanju ekonomskih problema.

- Mišljenja sam bio i ostao, da dok god se aktivno bavite biznisom, ne možete da se bavite i politikom. I obrnuto. Godinu dana sigurno nije dovoljno za 'podvlačenje crte' rada ove Vlade, tim pre što je većina članova Vlade bila zauzeta rešavanjem kosovskog problema - smatra Kostić.

Njegov prvi savet "novom-starom" Dačićevom kabinetu bio bi da se rekonstruiše ili restrukturira sve što nije održivo.

- Trenutno, ove sisteme finansira država. Iz tog razloga moramo da ih podignemo 'na zdrave noge' i omogućimo im da sami sebe finansiraju. U suprotnom, budžetski deficit će biti sve veći, a samim tim doveden u pitanje standard građana Srbije - poručuje Kostić.

On je dodao da prvo mesto na listi najbogatijih Srba, koju je sastavio magazin Forbs, doživljava samo kao običan podatak.

- Draža mi je titula najboljeg i najefikasnijeg proizvođača šećera - jasan je Kostić.

Iako je nekada zauzimao visoku funkciju u Demokratskoj stranci, on priznaje da od 2000. godine nijednom nije ušao u DS.

O Kostićevom receptu za poslovni uspeh, ciljevima njegove MK grupe, ulaganjima u Hrvatsku, njegovim statovima o birokratiji i javnim preduzećima o Srbiji, opširnije čitajte u novom broju "Nedeljnika".

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA