Oštri rezovi u SPS i URS ili izbori

Kako navodi beogradska štampa, rasplet će se desiti možda već u naredna dva dana, jer se očekuje da do tada lider SPS-a Ivica Dačić odgovori na ponudu naprednjaka

  • 2

Ukoliko SPS i URS ne budu spremni na oštre kadrovske rezove, koje su već naprednjaci pripremili u svojim redovima, moguće je da proces rekonstrukcije propadne i da se ide na vanredne parlamentarne izbore, piše beogradska štampa.

Ako se to dogodi, na vanredne parlamentarne izbore će se ići već u septembru, pišu "Novosti", a "Kurir" da neće biti najavljene rekonstrukcije vlade ukoliko SPS i SNS ne postignu dogovor o rokadi ministarstava i u tom slučaju će se ići na raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Kako navodi štampa, definitivan rasplet desiće se možda već u naredna dva dana, odnosno najkasnije do petka, jer se očekuje da do tada lider SPS-a Ivica Dačić odgovori na ponudu naprednjaka - da SPS ustupi SNS tri za tri ministarstva.

- Tenzija unutar vladajućih stranaka, a naročito među ministrima koji su u javnosti ''obeleženi'' za smenu, iz dana u dan raste. Kulminacija bi mogla da usledi tokom predstojećeg vikenda kada se očekuje da naprednjaci ''povuku nogu'' i obelodane spisak funkcionera koji će morati da napuste položaje - pišu "Novosti"

Posle toga, očekuje se da sledeće nedelje i Ivica Dačić i Mlađan Dinkić odgovore na izazov i izađu u javnost sa imenima svojih ljudi koji nisu pružili zadovoljavajuće rezultate u prvoj godina rada, navodi list.

Prvi potpredsednik Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je da će proces rekonstrukcije biti "mnogo ozbiljniji nego što izgleda".

Podsetimo, Telegraf je već pisao o mogućim kadrovskim promenama u kabinetu premijera Dačića, uz mogućnost i rokade ministarstava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rt

    11. jul 2013 | 08:55

    Molim vas lepo, sve redom, prestanite da kakite. Narodu je muka!

  • hercegov grad

    11. jul 2013 | 08:54

    lako je SNS kad nema svojih kadrova,a prebezi iz DS se nude svaki dan sve vise i to funkcionise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA