Palma obišao maturante u Paraliji

- Posetio sam maturante da bih se lično uverio da je sve u redu kada je u pitanju smeštaj i ishrana dece - rekao je prvi čovek Jagodine

  • 7

Maturante iz Jagodine, koji u organizaciji i trošku Skupštine grada Jagodina besplatno letuju u Grčkoj, posetio je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma.

Maturanti su proveli dva sata sa prvim čovekom Jagodine i razgovarali o uslovima i smeštaju.

- Posetio sam maturante da bih se lično uverio da je sve u redu kada je u pitanju smeštaj i ishrana dece, kao i briga i nadzor nad njima - rekao je Marković.

Već osam godina, po ustaljenoj tradiciji, učenici koji završe četvrti i osmi razred osnovne škole letuju u Crnoj Gori, a maturanti u Paraliji.

- Ovo letovanje je od velikog značaja za brojne porodice koje nemaju uslova da decu pošalju na more, ali je posebno značajno za mlade ljude koji su četiri godine proveli sa svojim drugovima u istom odeljenju i sada se po završetku škole rastaju i svako odlazi svojim putem. Mi smo grad koji štedi i ta sredstva preusmeravamo za socijalni program čiji je deo i besplatno letovanje učenika, jer su mladi za nas zakon - rekao je Marković.

On je podsetio da je tokom poslednjih osam godina ovu jedinstvenu privilegiju iskoristilo gotovo 25.000 osnovaca, srednjoškolaca i više sportskih i kulturnih asocijacija, koje je grad zbog postignutih rezultata u radu nagradio besplatnim letovanjem.

O deci na odmoru brinu profesori vaspitači iz njihovih škola i zdravstveni radnici, a svaku grupu prate upravnici smene i obezbeđenje.

(P. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saska

    19. jul 2013 | 20:16

    Svaka cast coveku!!!tako se voli svoj grad!!!

  • Lud Zbujen

    19. jul 2013 | 19:49

    Vasar ili ne vasa deca su na moru a moja kuci mi imamo djikija koga boli pataka za beogradjane

  • Lud Zbujen

    19. jul 2013 | 19:48

    Svaka cast palmi ja sam rodjem i zivim 40 godina u Beogradu i sve je gore i gore niko ne pomaze pa cak ni prijatelji samo gledaju sebe i da imaju sto vise samo za sebe ja ne mogu dvoje dece da odvedem za more jer je sramota da ne moze covek da zivi jer nema od cega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA