DAČIĆ I DINKIĆ SE DOGOVORILI S VUČIĆEM: Ovo su ministri koji će biti zamenjeni

Suzana Grubješić (URS), kao i Slavica Đukić Dejanović i Žarko Obradović (SPS) neće biti u novoj, rekonstruisanoj Vladi, dogovor je lidera SNS, SPS i URS

  • 26

Lideri Ujedinjenih regiona Srbije i Socijalističke partije Srbije Mlađan Dinkić i Ivica Dačić spremni su da prihvate sve uslove Srpske napredne stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića i time sprovedu rekonstrukciju Vlade do kraja, saznaje Telegrf.rs!

Ministri Žarko Obradović, Slavica Đukić Dejanović i Suzana Grubješić biće, kako Telegraf saznaje, bivši u rekonstruisanoj Vladi Srbije.

- Dinkić i Dačić su spustili loptu, spremni su da prihvate sve "uslove" naprednjaka i Aleksandra Vučića kako bi Vlada opstala. Lider SPS-a je spreman da zameni svoja dva ministra Žarka Obradovića, na čijoj smeni lider SNS posebno insistira i Slavicu Đukić Dejanović, dok je posle dužeg razmišljanja prvi čovek URS-a spreman da, osim državnih sekretara, "žrtvuje" i Suzanu Grubješić - tvrdi naš izvor.

Prema njegovim rečima, Mlađan Dinkić je nakon čvrste reakcije naprednjaka na izjavu URS-a da će zameniti samo državne sekretare iz svojih redova i izjave Aleksandra Vučića da mu "ne pada na pamet da objašnjava zašto Verica Kalanović nije radila dobro", rešio da popusti.

- Dinkić je spreman da zameni Suzanu Grubješić, potpredsednicu Vlade zaduženu za evropske integracije, čijim radom je prezadovoljan i da ipak poštedi Vericu Kalanović, jer ona vodi Ministarstvo regionalnog razvoja, koje mu je značajno zbog decentralizacije - kaže naš dobro obavešteni sagovornik.

On ocenjuje da je, posle Dinkićevog zaokreta, izvesniji dogovor o temeljnoj rekonstrukciji nego ponovni izlazak na birališta.

Lider SPS Ivica Dačić je, s druge strane, spreman na kompromis, pa će Obradović i Dejanovićeva biti zamenjeni drugim socijalistima.

- Dačić ne želi da kontrira Vučiću i zbog toga je spreman da zameni Obradovića i Dejanovićevu - kaže naš izvor.

Zamenik šefa poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević kaže za Telegraf da nijedno personalno pitanje ne sme da bude važnije od Srbije i ostvarivanja ciljeva oko kojih su se okupile stranke vladajuće koalicije.

- Svi iz redova SPS-a spremni su da se povuku ako je to stav stranke i njenog Predsedništva - kaže Milićević, i dodaje da "izbori trenutno nisu tema":

- Imamo mnogo značajnijih poslova koje bi svi zajedno trebalo da obavimo u narednom periodu.

Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su da je netačno da je lider URS-a i ministar finansija i privrede spreman da smeni potpredsednicu Vlade zaduženu za evropske integracije Suzanu Grubješić, ali i da će ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović ostati.

- Sednica Predsedništva URS-a, na kojoj će tema biti rekonstrukcija Vlade, biće održana u narednih nekoliko dana, ali tačan datum još nije utvrđen - saopštava portparol te stranke Marko Selaković.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA