ISTRAŽIVANJE: Vučiću veruje 68 odsto građana

Prema rezultatima istraživanja agencije "Faktor plus", predsednik SNS-a uliva najviše poverenja od svih stranačkih lidera

  • 19

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić uliva najviše poverenja od svih stranačkih lidera, a veruje mu 68 odsto građana Srbije, pokazalo je istraživanje agencije "Faktor plus".

Predsedniku socijalista Ivici Dačiću veruje 23 odsto građana, a lideru demokrata Draganu Ðilasu 18 odsto, pokazalo je istraživanje sprovedeno od 18. do 23. jula na uzorku od 1.120 ispitanika, a koje objavljuje "Politika".

Predsedniku Demokratske stranke Srbije Vojislavu Koštunici veruje 14 odsto građana Srbije, Bojanu Pajtiću 9 odsto, lideru Ujedinjenih regiona Srbije Mlađanu Dinkiću šest odsto, koliko i Čedomiru Jovanoviću, predsedniku LDP.

Trideset i šest odsto ispitanika je "sigurno da ministri URS-a nisu dobro radili svoj posao", dok 26 odsto njih smatra da je Dinkićev "čvrst stav da su ministri URS-a uspešno radili i da nema razloga za smenu", u stvari strateški potez partije koja je često bila uzrok pada Vlade.

Sedamdeset i dva odsto ispitanika smatra da se pojedini ministri odupiru rekonstrukciji zbog gubitka privilegija koje nosi sa sobom ministarsko mesto, 65 odsto da se radi o gubitku moći, a 58 odsto da je u pitanju gubitak ličnog i političkog autoriteta.

Da se pojedini političari odupiru rekonstrukciji zbog gubitka uticaja u svojim matičnim strankama misli 41 odsto građana, dok 33 odsto smatra da smena sa ministarske funkcije znači lični poraz.

Da je u pitanju nešto drugo smatra 12 odsto ispitanika, dok sedam odsto veruje da se ministri odupiru rekonstrukciji zato što smatraju da su svoj posao radili časno i uspešno.

Osam odsto ispitanika veruje SPS-u da ta stranka nema straha od rekonstrukcije, a 64 odsto takođe veruje, jer će "smenjene ministre postaviti na druge javne funkcije i tako kupiti mir u stranci".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    25. jul 2013 | 09:28

    Само наставите да верујете, али се не жалите онда. Србији спаса нема са оваквим народом!

  • Zlostavljana ciganka

    25. jul 2013 | 09:17

    To znaci da tih 68% ima jako lose pamcenje.

  • Sladjana

    25. jul 2013 | 10:35

    Nadam se da će uskoro da izmisle protezu za mozak, jer vidim trebaće nam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA