SAZNAJEMO: Lazar Krstić doputovao u Beograd na razgovore s Vučićem!

Najozbiljniji kandidat za novog ministra finansija već je u Srbiji, gde vodi završne pregovore s prvim potpredsednikom Vlade o preuzimanju funkcije ministra finansija

  • 9

Najozbiljniji kandidat za novog ministra finansija Lazar Krstić doputovao je u Beograd na završne dogovore s liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem o njegovom aganžmanu u Vladi Srbije, saznaje Telegraf.rs!

 

Diplomac prestižnog američkog Univerziteta Jejl, po svemu sudeći, naslediće Mlađana Dinkića u fotelji ministra finansija, a danas ili najkasnije sutra trebalo bi da utanači sve oko preuzimanja ove važne funkcije.

 

- Lazar je doputovao u Beograd, a boravio je u Srbiji i pre nekoliko dana. Pregovori o njegovom aganžmanu u Vladi Srbiji traju već duže, a ovih dana trebalo bi da se konačno zna da li će preuzeti Ministarstvo finansija. Sve će biti jasnije kada se Vučić bude video s njim - kaže naš dobro obavešteni izvor.

 

 

Lazar Krstić je već počeo s radom, pa je skenirao čitave finansije Srbije, a potom je predložio vicepremijeru Vučiću šest mera, koje bi, prema njegovom mišljenju, dovele do velikih pomaka u domaćoj privredi.

 

Kako saznaje Telegraf, prvi potpredsednik Vlade, koji je i najveći zagovornik dolaska mladih i stručnih ljudi iz zemlje i inostranstva u Vladu, spreman je da pruži svu pomoć i da podrži Lazarevih šest mera za oporavak srpske privrede.

 

- Krstićevih šest mera uopšte nisu sporne za Vučića, naprotiv, on će ih snažno i odlučno podržati. Setite se samo da je nulta tolerancija prema poreskim dužnicima, posebno prema tajkunima, bila jedna od stavki predizbornog programa lidera SNS-a - kaže naš sagovornik, i dodaje da je "uslov novog ministra da mu se pruži maksimalna politička podrška i garancija da mu se niko neće mešati u posao, najnormalnija stvar".

 

 

U porodičnoj kuću Krstića u Nišu, kako se Telegraf uverio na licu mesta, trenutno se nalazi samo najstariji član porodice − Lazarev deda, koji nam kaže da je ponosan na svog unuka i da on treba da postane ministar.

 

- Nije Lazar ovde, on je u Beogradu. On je inteligentan na mene - u šali kaže najstariji Krstić.

 

OVO SU MERE ZA OPORAVAK SRPSKE PRIVREDE:

 

1. Nulta tolerancija prema poreskim dužnicima, kako bi svi morali da plate dugove, uključujući i tajkune.

 

2. Uvođenje progresivne poreske stope tako da bogatiji plaćaju veće poreze.

 

3. Maksimalno otvaranje zemlje za investicije i ubrzanje procedura za izdavanje dozvola.

 

4. Akcenat na rešavanju problema preduzeća u stečaju i restrukturiranju.

 

5. Pronaći strateške partnere za javna preduzeća po uzoru na "Etihad" i "Er Srbiju".

 

6. Ozbiljan rad na povratku što više mladih stručnjaka iz inostranstva.

 

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    13. avgust 2013 | 13:16

    Ovo je nesto najsmesnije sto sam cuo.Zovu studente iz inostranstva.Ovo je samo propaganda,jeftina i sprdnja sa narodom.

  • Mikinis

    13. avgust 2013 | 13:26

    Jos jedan klovn! Idemo dalje!

  • Markan

    13. avgust 2013 | 13:43

    Prvo radno mesto ministar!E Srbijo medju šljivama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA