DAČIĆ PRELOMIO: Vanji Udovičiću sport, Antiću saobraćaj, a Ružiću EU!

Najveće iznenađenje je odluka lidera SPS-a da za ministra sporta postavi kapitena vaterpolo reprezentacije, koji završava igračku karijeru kako bi se posvetio novoj funkciji

  • 59

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić odlučio je da novi ministar saobraćaja Srbije bude Aleksandar Antić, ministar bez portfelja zadužen za evrointegracije Branko Ružić, a da o srpskom sportu ubuduće brine proslavljeni vaterpolista Vanja Udovičić, dok je od ranije poznato da će Ivan Tasovac biti novi ministar kulture.

Kako Telegraf saznaje, lider SPS-a odlučio je danas da za nove ministre predloži Ivana Tasovca, Branka Ružića i Aleksandra Antića, a najveće iznenađenje je postavljanje proslavljenog srpskog vaterpoliste Vanje Udovičića na mesto ministra sporta i omladine.

Prema našim saznanjima, Udovičić je odlučio da, ukoliko bude izabran, prekine sa aktivnim igranjem vaterpola kako bi mogao da se posveti novoj funkciji.

- Posle reazgovora s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i predsednikom parlamenta Nebojšom Stefanovićem odlučio sam da prihvatim mesto kandidata za ministra sprota, kao nestranačka ličnost u dogovoru dva partije - SPS i SNS - rekao je on za Tanjug.

Udovičić nije želeo da govori o prvim potezima koje namerava da povuče, rekavši da za sada ne želi da izlazi sa konkretnim predlozima, jer smatra da prvo treba da se oformi celokupni tim, odnosno celokupna vlada.

- Još uvek sam samo kandidat. Imam neka opažanja, ideje koje bih želeo da sprovedem, ali otom potom - rekao je Udovičić.

Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić napušta tu funkciju i preuzima Ministarstvo saobraćaja na kojem će zameniti Milutina Mrkonjića, dok će Branko Ružić preuzeti evrointegracije Srbije.

Milan Jovanović, nekadašnji predsednik Političkog saveta SPS, koji predaje na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, pominje se kao kandidat za ministra prosvete, ali kako Telegraf saznaje najbliži mestu Žarka Obradovića je prof. dr Vladan Kutlešić, bivši potpredsednik vlade i savetnik Slobodana Miloševića.

- Kutlešića podržava stara garda SPS-a i stoga je veoma blizu da postane novi ministar prosvete - kaže naš izvor.

Ulaskom Branka Ružića u Vladu Srbije socijalisti će morati da promene i šefa poslaničke grupe u Skupštini Srbije, a za tu funkciju konkurišu Dijana Vukomanović, Đorđe Milićević ili Stefana Miladinović.

U međuvremenu, Antić i Ružić su podneli ostavke na poslaničke funkcije. Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja je konstatovao njihove ostavke i predložiće Skupštini da konstatuje prestanak njihovog mandata. Sednica Republičke izbore komisije zakazana je za 13 sati.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    29. avgust 2013 | 12:39

    Kakva gomila mudrosera, partijskih poslusnika i multipraktik politicara (koji se razumeju u sve od sporta do spoljnih poslova, od ekonmije do kulture). Pa da li neko stvarno ima iole iluzije da ce ovi biti i za milimetar drukciji od prethodnika?! Mogao bi koferce bar da pokusa malo da se pravi da hoce eksperte a ne da namiruje partijske jajare, ovako ce ga veliki vezir pojesti na sledecim izborima...daj boze.

  • stefan

    29. avgust 2013 | 12:26

    Aktivan igrac da bude ministar?! Jesi ti normalan?!

  • zoki

    29. avgust 2013 | 12:45

    Ja ne verujem da Dacic zna sta radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA