NIKOLIĆ - JOSIPOVIĆ: Otvaramo novu stranicu knjige u odnosima! (FOTO)

- Ponosan sam što sam u Tavankutu i nadam se da ćemo neku sledeću posetu završiti u nekom mestu gde žive Hrvati i gde će izneti svoje probleme - kaže predsednik Srbije

  • 4

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da zajedno sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem otvara stranicu knjige odnosa između Srbije i Hrvatske, koju se niko pre njih nije usudio da otvori.

On je u Osnovnoj školi "Matija Gubec" u Tavankutu, obraćajući se učenicima šubotičkih škola koje nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku i učenicima škola u Vojvodinu koji pohađaju predmnet hrvatski jezik sa elementima nacionalne kulture, kazao da budućnost odnosa srpske i hrvatske dece mora da bude neopterećena onim što smo, kako je rekao doživeli "mi i naši stari".

- Ponosan sam što sam u Tavankutu i nadam se da ćemo neku sledeću posetu završiti u nekom mestu gde žive Hrvati i gde će izneti svoje probleme. Nadam se da naredni put neće biti nikakvih problema, jer je Srbija država koja će hrabro i odlučno rešavati probleme ne obazirujući da li će to nekome da zasmeta - kazao je Nikolić.

Izražavajući uverenje da se otvara nova stranica u odnosima Srbije i Hrvatske, Josipović je rekao da Srbija i Hrvatska moraju pružiti svojim građanima sve uslove bez obzira da li su Srbi, Hrvati ili neke druge nacionalnosti, da napreduju, neguju svoju tradiciju, običaje, kulture i sve što smatraju da je potrebno.

- Ovaj dan i dobre želje predsednika Nikolića su znak optimizma da sve ružno što se dešavalo više neće biti, da će ljubav, prijateljstvo biti snaga koja će nas voditi u životu. Mi verujemo da vam možemo pružiti sretno detinjstvo - istakao je Josipović.

Dva predsednika su prisustvovala otvaranju Dvanaestih dana hrvatske knjige i reči "Balint Vujkov", najveće književne manifestacija vojvođanskih Hrvata.

Predsednici Srbije Tomislav Nikolić i Hrvatske Ivo Josipović danas su se u razgovoru sa srpskim i hrvatskim privrednicima saglasili da dve zemlje imaju kompatibilne ekonomije i da bi ekonomska saradnja morala biti što bolja, jer bi to bio pozitivan signal za strane investitore koji su spremni da ulažu u naš region.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draža Mihajlović

    17. oktobar 2013 | 16:51

    Postali su licemeri i uklopili se u Evropske standarde i pravila ponašanja. Pa dosta smo ratovali , mora neko i da ima pameti u ovoj zemlji. Hvala bogu prvi put posle sto godina.

  • Dekac

    17. oktobar 2013 | 16:16

    Gde je kraj licemerju ovih naturalizovanih radikala bez bedza...

  • Mionica

    17. oktobar 2013 | 18:57

    Kako novo??? Biće rata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA