LAJČAK: Vlada Srbije pokazala odlučnost

- Naročito uvažavamo napore koje je Vlada Srbije preduzela da bi se povećala izlaznost birača na kosovskim lokalnim izborima - rekao je zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Slovačke

  • 0

Nema nikakve sumnje da je mnogo toga urađeno u periodu pred lokalne izbore na Kosovu i da je odlučnost Vlade Srbije generalno priznata, rekao je zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, koji je osudio nasilje i zastrašivanje birača.

- Slobodni izbori zahtevaju da birači mogu da ubace svoje glasove u kutiju oslobođeni zastrašivanja, nasilja, administrativnog mešanja i bez straha. Stoga, snažno osuđujem sve slučajeve takvog neprihvatljivog ponašanja - rekao je Lajčak za "Danas".

Lajčak je istakao i da svi relevantni akteri sada analiziraju izbore, što može da predstavlja osnovu za dalja poboljšanja.

- EU je u junu 2013. potvrdila da je Srbija već napredovala u dostizanju neophodnog nivoa ispunjavanja kriterijuma za članstvo. Slovačka naročito uvažava napore koje je Vlada Srbije preduzela da bi se povećala izlaznost birača na kosovskim lokalnim izborima - rekao je Lajčak.

On je istovremeno ohrabrio lidere u Beogradu da nastave svoje konstruktivno angažovanje.

- Želim da vas uverim da ćemo nastaviti da snažno podržavamo demokratsku snagu u Srbiji na njenom putu ka EU - poručio je slovački zvaničnik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA