Ovo je orden koji je Nikolić dodelio Šojguu (FOTO)

Predsednik Srbije odlikovao je ministra odbrane Ruske Federacije Ordenom srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju odnosa Srbije i Rusije

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu Orden srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Rusije.

Sliku ovog odlikovanja koje je dodeljeno visokom zvaničniku Moskve predsednik Srbije postavio je na svom Tviter nalogu.

Orden srpske zastave je odlikovanje Republike Srbije ustanovljeno 26. oktobra 2009. godine "Zakonom o odlikovanjima Republike Srbije".

Autor idejnog rešenja Ordena srpske zastave je akademski vajar Mitar Petković, rukovodilac umetničkog studija u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca - Topčider.

Orden se dodeljuje ukazom predsednika Republike Srbije, obično povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Dodeljuje se za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa između Republike Srbije i drugih država, odnosno međunarodnih organizacija, kao i za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i drugih država. Orden srpske zastave ima tri stepena.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA