MIHAJLOVIĆ: Srbi će sami odlučivati o svojoj sudbini

Direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima je izjavio da će Vlada Srbije pružiti Srbima pomoć u ekonomskom i političkom, kao i u svakom drugom smislu

  • 2

Direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da je dobro što su Srbi izašli na ponovljene izbore u Kosovskoj Mitrovici, jer će dobijanjem opštinske vlasti biti međunarodno priznati i sami odlučivati o svojoj sudbini.

Mihajlović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da će Kosovska Mitrovica dobiti opštinsku vlast, ako ne u prvom, onda u drugom krugu, što je najvažnije, jer se na taj način sprovodi Briselski sporazum.

- Na taj način će ljudi u Kosovskoj Mitrovici dobiti svoju opštinsku vladu na osnovu koje će formirati s ostalim srpskim opštinama zajednicu srpskih opština i to je proces koji će Srbe uvesti u legalne tokove vlasti i biće međunarodno priznati i sami odlučivati o svojoj sudbini - rekao je Mihajlović.

On smatra da je to dobar početak mirovnog procesa koji će dugo trajati, pomirenja između Srba i Albanaca i rešavanja osnovnih problema, i najavio da će Vlada Srbije stajati iza tih Srba i pružiti im pomoć u ekonomskom i političkom i u svakom drugom smislu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srdjan

    18. novembar 2013 | 09:24

    Опет само Север, Север, Срби са севера.... Докле бре више, шта је са нама СРБИМА са Југа, има ли нас негде, бар у Вашем речнику ако нигде другде.... Срамота

  • Turkiye

    18. novembar 2013 | 09:15

    Upravo su priznali Kosovo,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA