NAKON DESET GODINA: Milo Đukanović stiže u Beograd!

Đukanović će 9. decembra doći u uzvratnu posetu premijeru Srbije Ivici Dačiću, a predviđeni su i razgovori sa predsednikom države Tomislavom Nikolićem i prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem

  • 31

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović trebalo bi 9. decembra da boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, prvi put nakon deset godina.

Đukanović će 9. decembra doći u uzvratnu posetu premijeru Srbije Ivici Dačiću, a predviđeni su i razgovori sa predsednikom države Tomislavom Nikolićem i prvim zamenikom predsednika Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Tokom zvanične posete Đukanovića Srbiji može se očekivati konkretizacija nekih rešenja od interesa za građane obe zemlje, dogovorenih prilikom septembarske posete Dačića Podgorici.

Srbija i Crna Gora su, nakon otopljavanja odnosa i niza susreta predstavnika dve države, krenule u realizaciju više dogovorenih rešenja, poput zajedničkih aplikacija kod fondova EU za puteve i pruge i razmene iskustava u evrointegracijama.

Poslednji od sastanaka u tom pravcu održan je 22. novembra u Budvi, na kome su ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić i potpredsednik crnogorske vlade i ministar spoljnih poslova Igor Lukšić dogovorili intenziviranje saradnje dve države u procesu pristupanja EU.

Đukanović je poslednji put bio u Beogradu u martu 2003. godine, na sahrani ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA