Vučić najbolje ocenjen član Vlade Srbije

Prema istraživanju agencije "Faktor plus", SNS ima podršku 43,1 odsto ispitanika, dok DS beleži blagi rast i može da računa na 12,8 odsto glasova

  • 13

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najbolje je ocenjen član Vlade, a njegova Srpska napredna stranka (SNS) i dalje je na političkom vrhuncu sa 43,1 odsto podrške birača, dok je Demokratska stranka (DS) zabeležila blagi rast, pokazali su rezultati istraživanja agencije "Faktor plus".

U anketi se ocenama od jedan do pet ocenjivao učinak aktuelnih ministara u Vladi. Vučić je dobio ocenu 4,3, prati ga premijer Ivica Dačić sa ocenom 3,2, a na trećem mestu se našao ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac sa ocenom 3,1.

Sa "čistom trojkom" ocenjeni su potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministarka energetike Zorana Mihajlović i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Najnižu ocenu od 1,8 dobio je ministar privrede Saša Radulović. Sa manjom ocenom od dvojke (1,9) ocenjeni su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić i ministar rudarstva Milan Bačević.

Istraživanje je pokazalo da je SNS i dalje na političkom vrhuncu jer se na pitanje: "Za koju stranku biste glasali?", 43,1 odsto ispitanika odlučilo za tu stranku. DS beleži blagi rast i sad može da računa na 12, 8 odsto glasova

Socijalističku partiju Srbije podržava 10 odsto ispitanika, a Demokratsku stranku Srbije 6,2 odsto.

Najveći pad je doživeo LDP, koji sad uživa poverenje 5,5 odsto birača.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Običan građanin

    26. novembar 2013 | 09:19

    Ocene za Vučića i Radulovića treba da budu obrnute... Radolović ima nameru, da uradi nešto konkretno i da od tog bude nekih rezultata, za razliku od Vučića koji nikada u životu ništa nije radio... Po tome sudim, počela hajka na ministra privrede i, da će ga možda smeniti, jer, ne priča lepe priče kao ostali naši "političari", među kojima "prvi..." ....

  • Miša

    26. novembar 2013 | 10:05

    Dok po Beogradu sve vise klošara,milion i nešto bez posla,država nam zadužena 67posto BNP ,krediti non-stop,inflacija,industrija stala,poljoprivreda totalni raspad-vi ste našli da ocenjujete rejting stranaka???!!!Kada su ove stranke najzaslužnije za ovako stanje u ovoj banana državi!

  • Raša

    26. novembar 2013 | 10:19

    Nažalost, čim političari mere svoje domete ocenama statistike, to je znak da više ne hodaju ovozemaljskim putevima. Čini mi se da gospodin Vučić već neko vreme lebdi iznad nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA