KOJI POLITIČAR IMA NAJVIŠE LAJKOVA? Srbima na Fejsbuku najomiljeniji Vučić!

Najomiljeniji srpski političar na društvenoj mreži je lider SNS, zatim slede predsednici DS Dragan Đilas i LSV Nenad Čanak, dok je premijer Ivica Dačić tek na četvrtom mestu

  • 7

Posle istraživanja agencije "Faktor plus", prema kojem je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najbolje ocenjen član Vlade, a njegova Srpska napredna stranka i dalje najjača politička opcija u Srbiji, Telegraf.rs je istražio kako se srpski političari "kotiraju" na društvenoj mreži Fejsbuk.

 

Došli smo do zaključka da Srbi najviše lajkuju lidera naprednjaka, za njim sledi Dragan Đilas, a zanimljivo je da je više lajkova od svih ostalih političara sakupio prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević.

 

 

Ovo istraživanje dolazi nakon onog u kome smo se bavili time koje političke partije korisnici društvene mreže Fejsbuk u Srbiji najviše lajkuju i rezultata da Srbi najviše "vole" naprednjake i da broj lajkova njihove stranice prelazi cifru od 90.000 korisnika.

 

Najveću "armiju" na Fejsbuku ima SNS. Lidera naprednjaka Aleksandra Vučića na njegovoj zvaničnoj stranici lajkovalo je više od 63.540 korisnika.

 

 

Na drugom mestu po broju lajkova na Fejsbuku je lider Demokratske stranke Dragan Đilas, čija je zvanična stranica omiljena za 62.440 korisnika.

 

Treći na listi najomiljenijih političara u Srbiji, ali s daleko manjim brojem lajkova, jeste lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, čiju stranicu "prati" 6.538 ljudi.

 

 

Na četvrtoj poziciji je prvi čovek Vlade Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, koji je omiljen za 5.774 Fejsbuk korisnika.

 

Zanimljivo je i to da je od aktuelnih političara i lidera stranaka u Srbiji više od 5.000 lajkova uspeo da skupi još samo lider DSS-a Vojislav Koštunica čiju je stranicu lajkovalo 5.044 ljudi.

 

Slede stranice predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa 3.217 pratilaca, Vojislava Šešelja koji je omiljen za nešto više od 2.00o ljudi, Rasima Ljajića sa 963 i Vuka Draškovića sa 636 lajkova.

 

 

S druge strane, zvaničnu stranicu prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića lajkovalo 27.892 korisnika Fejsbuka, što je znatno veći broj od onog koji su sakupili političari u Srbiji.

 

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaya

    27. novembar 2013 | 22:25

    Najviše lajkova ima najbolji, najpopularniji i najomiljeniji političar! Aleksandar Vučić

  • Viki

    28. novembar 2013 | 15:33

    Uvek će biti zaludnih. Više bih volela da je "prvi" nešto konkretno uradio i da ljudi zadovoljni tim vidljivim razultatima lajkuju. Ovako mi je zaista smešno, jer ne da živimo bolje, nego sve gore i teže

  • MilanCh

    28. novembar 2013 | 09:55

    Kad bi lajkovi mogli da se pretvore u realne glasace, ali ne mogu. :P

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA