HIT: Biračima nude kokoške, testeninu i jaja

Političke partije pribegavaju raznim trikovima u predizbornoj kampanji, a u Kostolcu su, čini se, otišle najdalje jer su biračima delile kokoške, testeninu i jaja

  • 3

Hemijske olovke, upaljači i blokovi kao predizborni stranački materijal više nisu interesantni građanima, pa su stranke odlučile da podignu lestvicu. Najdalje su, međutim, otišle u Kostolcu, gde su biračima prethodnih dana delile kokoške i jaja.

Blic je juče pokušao da sazna koja se partija odlučila na ovaj vid kampanja, a samo su u SNS hteli da kažu ko je sprovodi.

- Liberalno demokratska partija građanima ne deli samo kokoške već i testeninu i jaja. Za glas nude i hiljadu dinara - kaže Ivan Savić iz kostolačkog SNS-a.

U DS kažu da građani Kostolca pričaju da se deli živina, ali da oni ne znaju o kome se radi.

- Ljudima se svašta nudi. Ne bih o tome ko to radi, jer za to nemam dokaze. Osim poklona, građanima se nudi i novac, koje će im biti isplaćen na dan izbora - navodi Aleksandar Popov iz DS.

Slično tvrde i u Socijalističkoj partiji Srbije. "Ne znam ko deli kokoške, ali čujem da se to dešava", navodi socijalista Dalibor Ilić. Ivan Mlakar iz LDP, međutim, ističe da o tome ništa ne zna i da prvi put to čuje.

Iako Zakon o finansiranju političkih aktivnosti zabranjuje da stranke sprovode takav vid kampanje, u Agenciji za borbu protiv korupcije navode da još niko nije kažnjen.

Član odbora Agencija Zoran Stojiljković navodi za Blic da je za tako nešto teško naći dokaze i naterati ljude da svedoče.

- Do nas dođu samo glasine. O tome niko ne želi da govori pod imenom i prezimenom, a da bismo pokrenuli postupak, potreban je makar snimak. Iako je svaka vrsta deljenja humanitarne pomoći zabranjena, stranke su očigledno spremne na sve - kaže Stojiljković i dodaje da će Agencija krajem januara izaći u javnost sa analizom stranačkih izveštaja za poslednjih pet lokalnih izbora u Srbiji.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic - N. Latković / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    3. decembar 2013 | 16:10

    pa to sam i ocekivao jer krimos iz Djindjicevog vremena,Ceda je vlasnik farme kokosi tovnig u.Kovilju kod N.Sada.

  • Sandra

    17. mart 2014 | 13:03

    Uzas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA