Ružić: Lestvicu zaštite ljudskih prava sami treba da podižemo!

- Veliki je broj naših sugrađana koji su drugačiji i za koje tražimo bolji status, veće garancije i zaštitu. To ne činimo da bismo se udostojili članstva u Evrpskoj uniji, već da bismo vratili prag tolerancije i ljudskih prava koje smo imali - naveo je u svojoj čestitki ministar zadužen za evrointegracije

  • 0

Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić čestitao je svim građanima i građankama Srbije Međunarodni dan ljudskih prava.

- Ovaj dan je prilika i da makar na 24 sata pokušamo da budemo drugačiji, okrenemo se oko sebe i zapitamo kome je potrebna pomoć. Ako svako od nas pruži ruku drugačijem od sebe na dobrom smo putu da izgradimo tolerantnije društvo u kojem su norme nužno zlo, a etika kategorija iznad zakona. Priroda je uredila da smo različiti, ali naše je pravo da budemo jednaki. Podsetimo se da je pre tačno šezdeset i pet godina usvojena Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima kojom je proklamovano da se sva ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima - rekao je ministar.

- Veliki je broj naših sugrađana koji su drugačiji i za koje tražimo bolji status, veće garancije i zaštitu. To ne činimo da bismo se udostojili članstva u Evrpskoj uniji, već da bismo vratili prag tolerancije i ljudskih prava koje smo imali, kao i da bismo taj prag podigli do standarda kojima obiluju moderna evropska društva. Iako je Srbija na pravom putu da postane moderno evropsko društvo, nikada ne smemo sebi da dozvolimo luksuz da budemo potpuno zadovoljni stepenom zaštite ljudskih i manjinskih prava. Lestvicu zaštite prava svih kategorija naših građana, Roma, LGBT populacije, nacionalnih i verskih manjina, pripadnica lepšeg pola i svih drugih kategorija, sami treba podižemo - navodi se u čestitki ministra bez portfelja zaduženog za evrointegracije.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA