Selaković: Srbija je uradila najbolji skrining u regionu

- Savet može da odluči šta mu je volja jer su kod njega i nož i pogača, što naš narod kaže - kaže ministar pravde Srbije i potpredsednik SNS-a

  • 3

Ministar pravde Nikola Selaković veruje da je Srbija, bez obzira na to kakvu će odluku doneti Evropski savet, učinila sve da ispuni sve ono na šta se obavezala i da ti rezultati treba da budu cenjeni.

- Savet može da odluči šta mu je volja jer su kod njega i nož i pogača, što naš narod kaže. Ono što je važno je da je Srbija uložila maksimalne napore da ostvari ono na šta se obavezala i ono što je uradila u godinu i po dana je više nego impresivno - rekao je Selaković gostujući u Dnevniku Radio-televiziju Srbije.

Selaković je uveren da će Evropski savet znati da ceni te rezultate i da će, kao što se sam obavezao, do kraja januara početi pregovore sa Srbijom.

Govoreći o procesu skrininga, Selaković je istakao da je ocena evropskih partnera da smo taj posao obavili bolje nego bilo ko do sada u regionu.

Komentarišući mogućnost da početak pregovora bude pomeren sa januara na mart, da bi se sprečilo održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, Selaković je to nazvao spekulacijama i ocenio da iza njih stoji zla namera.

Odgovarajući na pitanje da li ga je iznenadila najava stranačkog kolege Vladimira Cvijana da će se kandidovati za predsednika Srpske napredne stranke, Selaković je rekao da ga "od tog kolege više ništa ne može da iznenadi".

Ministar je dodao da je i on čuo glasine da je Cvijan pokušavao da utiče na izvesne sudske odluke, pozivajući se na svoj položaj predsednika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja, na šta je ministar pozvao sve sudije da, ako su imali slične probleme, o tome obaveste Visoki savet sudstva.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • frodo

    12. decembar 2013 | 10:59

    Zadnji put kad sam čuo za reč skrining, tad je deda išao u bolnicu da mu uvlače nešto u du...

  • Boki

    12. decembar 2013 | 10:57

    Naprednjaci kad pricaju o sebi sve je impresivno. Bas me zanima sta ce Evropski savet reci za taj impresivni skining.

  • Ljiljana

    12. decembar 2013 | 11:53

    Будите ко Хрвати, измислите нову реч, а немојте употребљавати енглеске речи:screening.(проверавати). Толико се додворавамо западу, да више српски не говоримо.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA