SUBOTA DAN D: Vučić odlučuje "ZA" vanredne parlamentarne izbore!

Prvi potpredsednik Vlade i lidre SNS-a najbliži je odluci da se pored beogradskih ide i na parlamentarne izbore, a svoju konačnu odluku doneće 25. januara na izbornoj skupštini naprednjaka

  • 4

U subotu Srpska napredna stranka i njen lider Aleksandar Vučić doneće odluku o sudbini Vlade Srbije i hoće li Srbi po četvrti put izaći na vanredne izbore od demokratskih promena 2000. godine, a kako Telegraf.rs saznaje iz vrha naprednjaka njihov lider i prvi potpredsednik Vlade veoma je blizu da posluša svoje stranačke kolege i pristane da pored beogradskih i parlamentarni izbori budu zakazani za 16. mart.

Sudbina Vlade Srbije u rukama je lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, koji će do subote doneti konačnu odluku hoće li građani Srbije 16. marta pored beogradskih imati i vanredne parlamentarne izbore, a svi potpredsednici SNS-a već su se izjasnili da su "ZA" izlazak na birališta!

- Aleksandar Vučić, još uvek nije konačno odlučio da li je pametno da Srbija ima i vanredne parlamentarne izbore, ali sve su prilike da će on na kraju doneti odluku da se ide na vanredne parlamentarne izbore - kaže naš dobro obavešteni izvor iz vrha SNS-a.

Prema njegovim rečima prvog potpredsednika Vlade Srbije u svojoj odluci da raspiše vanredne izbore ohrabrili su pozitivni signali koje je dobio prilikom Prve međuvladine konferencije u Briselu, i uveravanja evropskih zvaničnika da se neće mešati u unutrašnje stvari Srbije.

Aleksandar Vučić je više puta izjavljivao da je odluka o izborima teška i da postoje mnoge stvari koje govore u korist vanrednih izbora i isto toliko stvari koji su protiv njih.

Da su vanredni izbori na vidiku i da se sve stranke uveliko za njih spremaju govori i stav premijera Srbije Ivice Dačića, koji kaže da će "ako to kaže Aleksandar Vučić, izbora biti i da SPS neće ometati takvu odluku".

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović za Telegraf.rs kaže da predsednik stranke Aleksandar Vučić još nije doneo odluku, ali da očekuje da će stranka veoma brzo zauzeti stav o tome.

- Aleksandar Vučić još nije izneo svoj stav o vanrednim izborima, ali očekujem da će SNS do subote i Izborne skupštine zauzeti stav po tom pitanju - kaže on.

Stefanović, koji je i predsednik beogradskog odbora naprednjaka, ponovio je da će SNS sa svojim timom za Beograd izaći do 29. januara, kad i zvanično počinje kampanja za izbore u glavnom gradu.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić kaže za Telegraf.rs da očekuje da odluka o tome hoće li biti raspisani izbori bude doneta veoma brzo. On je ponovio da nema problema na relaciji SPS - SNS i da Vlada Srbije normalno funkcioniše.

- Naši odnosi su potpuno u funkciji izvršavanja svih zadataka koje Vlada Srbije u upravljanju državom, kao takva ima i tu apsolutno nema nikakvih problema i neslaganja - rekao je Antić.

Od pada režima Slobodana Miloševića u Srbiji parlamentarni izbori su pet puta organizovani. Vanredni su održani 2000, 2003. i 2008. godine, a redovni 2007. i 2012. godine.

Podsetimo 25. januara biće održana i vanredna izborna skupština SNS-a u beogradskom Sava centru, na kojoj će biti izabrani novi ljudi u Predsedništvu i GO stranke, dok će lider i potpredsednici ostati najverovatnije isti, a biće i odlučena sudbina Vlade Srbije.

Aleksandar Vučić je jedini kandidat za predsednika i očekuje se da će mu oko 4.000 delegati na skupštini dati plebiscitarnu podršku.

- Kadrovskih promena na potpredsedničkim pozicijama najverovatnije neće biti, dok se nova rešenja mogu očekivati u Glavnom odboru i Predsedništvu, koje broji 30 članova. To je, uostalom, Aleksandar Vučić i najavio - kaže Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SNS.

Na izbornoj skupštini stranke, koja će imati samo radni a ne i svečani deo, najpre će se razgovarati o kvalitetu rada svih iz SNS - od predsednika, potpredsednika, članova Predsedništva, preko članova Glavnog odbora do svih koji se poslednjih godinu i po dana nalaze na bilo kojoj funkciji. Nakon izbora predsednika, a na njegov predlog, delegati skupštine će izabrati 500 članova Glavnog odbora i 30 članova Predsedništva.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koko

    23. januar 2014 | 16:33

    Lopovi bre!!!!! Neka idu svi koji su bili i koji jesu na vlasti u srbiji-IZ SRBIJE!!!!!!!!!!!!!

  • Čučuk Stanoje

    23. januar 2014 | 15:10

    On je lud ako se ne odluči za izbore. Ima priliku da uzme sve poluge vlasti i da onda stvarno uradi sve dobro što je zamislio u zemlji. Ovo do sad je ohrabrujuće. Problem je privreda. Tu ili nema ideja ili nemože ništa da se uradi. To otkazi , smanjenje broja radnika , gašenje firmi to , znam i ja da uradim pa da se na papiru pokažu pozitivni efekti. Kako raditi , zarađivati , vratiti dug i ojačati državu da bi mogli napred to je problem.

  • makarije

    23. januar 2014 | 15:23

    Pa nek odluci vec jednom .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA