Vučić: Srbiji su potrebne brže reforme!

- Sledi mučna i teška kampanja, jer će se svi ujediniti u borbi protiv nas, i ne mislim da je sve izvesno - kaže predsednik Srpske napredne stranke

  • 17

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kaže da su potrebne brže reforme, a to se prema njegovim rečima može samo sa čistim mandatom. On demantuje napise u pojedinim medijima da je već dogovoreno ko će biti u novoj Vladi.

- Ključni motiv za ovu odluku je što već dugo vremena govorimo o atmosferi u društvu, opozicija govori da nismo dobro radili... Potrebne su brže reforme, možemo to sa novim punim mandatom - rekao je lider SNS i prvi potpredsednik Vlade Srbije u Utisku nedelje na TV B92.

Na pitanje da li će sledeći put doći u emisiju kao premijer, rekao je da to zavisi od građana Srbije. Na konstataciju da su se u javnosti pojavile spekulacije da je već dogovoreno ko će biti u novoj Vladi Srbije i da će u njoj ponovo biti SPS, s tim što će Vučić zauzeti mesto premijera, rekao je da to nije istina. "Nije istina da smo se bilo šta dogovorili, niti ću dogovoriti bilo šta dok se izbori ne završe..."

- Na građanima je da odluče da li žele brže poromene, ili su nezadovoljni ovim što smo uradili - rekao je Vučić.

Na pitanje da li je premijer Dačić loše obavljao posao premijera, rekao je da to nikako ne može da kaže.

- Neki kažu da želimo više vlasti... Kako više vlasti kad ste govorili o diktaturi u Srbiji? - kaže lider SNS.

- Ne možete da vladate u Srbiji i da bilo šta uradite bez čistih rezultata... Pred nama su, posle svega što smo uradili, teške reforme...Ako ljudi žele da slušaju lepe priče, u redu, neka glasaju za drugog - rekao je on.

- To sam rekao juče, sledi mučna i teška kampanja, jer će se svi ujediniti u borbi protiv nas, i ne mislim da je sve izvesno - rekao je lider naprednjaka na pitanje da li je pobeda SNS izvesna.

Rekao je da ne veruje u istraživanja koja pokazuju da SNS ima 45 odsto podrške građana.

Vučić kaže da je sa svojim koalicionim partnerima postigao neke istorijske rezultate, ali i da neće govoriti loše o svojim partnerima u Vladi.

Dugo sam razmišljao o tome, razgovarao sam sa predstavnicima MMF, Svetske banke, sa ljudima koji učestvuju u pregovorima sa Prištinom, i svi su rekli da nema prepreke ukoliko država bude krenula u izbore, rekao je Vučić.

- Prelomio sam pre svega zbog atmosfere u kojoj sam video da je došlo do zasićenja, kod građana naših i u Vladi - rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Nema problema u Vladi, rekao je Vučić, nesuglasica je bilo i pre godinu dana, ali nismo tada raspisali izbore, kaže Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    26. januar 2014 | 22:20

    Muka mi je od vasih prica gospodine Vucicu. Pogledaje malo narod kako tesko zivi. Ali vazda bilo kakav narod takva i vlast. A narod je nikakav zahvaljujuci vama koji ste na vlasti koji ste dusu prodali djavolu.

  • Ex sns

    26. januar 2014 | 22:43

    Zalosna sova je katastrofa! Pa ko ti je smetao do sad ove 2 godine covece? Nikad u zivotu ne bih za tebe glasao jer ja pamtim i vise od 2 dana ko si i sta si radio,sta si pricao pre 2 g a sta prucas sada!

  • D.M

    26. januar 2014 | 23:12

    Tačno,ali ne sa tobom,izdajniče

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA