Telegraf- Vesti

MOLITVENI DORUČAK: Dačić, Babić i Drašković kod Obame!

Na Nacionalnom molitvenom doručku u SAD Srbiju će predstavljati premijer Republike Srbije, lider Srpskog pokreta obnove i predsednik poslaničke grupe SNS

U glavnom gradu Sjedinjenih američkih država se, već više od šest decenija, svakog prvog četvrtka u februaru tradicionalno organizuje Nacionalni molitveni doručak. Svečani događaj u “molitvi za Ameriku” okuplja predsednika SAD, članove Kongresa, predstavnike tamošnje administracije i zvaničnike iz čitavog sveta.

Ove godine se manifestacija sa preko 3500 gostiju održava 6. februara, u Vašington Hilton hotelu.

Molitvenom doručku će među zvanicama iz svih 50 američkih država i 140 država iz celog sveta, prisustvovati i gosti iz Srbije, među kojima su premijer Republike Srbije Ivica Dačić, lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković, predsednik poslaničke grupe SNS Zoran Babić i uvaženi beogradski advokat Zdenko Tomanović.

Još od 1953. godine, kada je tadašnji predsednik SAD-a, Dvajt Ajzenhauer, pozvan u Senat na zajedničku molitvu za uspeh njegove vlade, molitveni doručak se organizuje svake godine.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Prvobitna ideja da se američki političari zajedno mole za mir i uspeh svoje zemlje, prerasla je još pre nekih 30 godina u organizovanje međunarodnog molitvenog doručka na kome se domaći i svetski lideri i političari zajednički mole za mir u svetu. U skladu sa tradicijom, učesnicima ovogodišnjeg skupa obratiće se predsednik Sjedinjenih američkih država, Barak Obama.

Zamišljen kao forum za političke, društvene i poslovne elite, ovaj ujedinjujući događaj je prilika da se stvore i učvrste prijateljstva čelnih ljudi širom sveta. Reč je o manifestaciji koja traje više dana, tako da delegacije, pored centralnog događaja u četvrtak, kome prisustvuje predsednik SAD, imaju priliku da prisustvuju i pratećim događajima, poput Međunarodnog ručka, završne večere, zajedičkih sastanaka sa kongresmenima, tematskih skupova i banketa.

Zvanični domaćin manifestacije je američki Kongres, a organizacija je poverena Feloušip fondaciji, neformalnoj konzervativnoj hrišćanskoj organizaciji.

(Telegraf.rs)

Najnoviji komentari

 • marko tlgrf

  “Čika Obama mogu li ja na vlast prodaću svoj narod bez grč na licu?”

 • vjeko

  Vuk je oduvek bii iskreni prijatelj usa kapitalizma i gradjanskih i politickih sloboda takvog drustva.i kada to nije bilo moderno.borio se za to.otuda i pozivan decenijama

 • ANTE BAN

  Vidi se tko su glavni prijatelji Srbije- Amerika i Zapad. Zato je i logično da je skoro sagradjena u Beogradu nova američka ambasada,te onako srdačno dočekana g-dja Klinton- doduše- zasad bez supruga.

 • Nikola Popovic

  Svi pljuju po Vuku a onda odjednom odu kod Obame na dorucak.To je samo licemerje mrzitelja SPO-a i Vuka Draskovica.Molitveni dorucak je samo jos jedna prilika za nase politicare das doidju na izvor po vodu.

 • Goran

  Srbiji su potrebni politicari koji su cenjeni u celom svetu a ne maloumnici koji ce nas sa svetom svadjati.Obama je predstavnik zvanicne svetske politike i on se odlucio da pozove predstavnike najznacajnijih stranaka u Srbiji…..to sto malobrojni pojedinci u Srbiji kunu je nebitno.

Pogledajte Sve komentare