24

MOLITVENI DORUČAK: Dačić, Babić i Drašković kod Obame!

Na Nacionalnom molitvenom doručku u SAD Srbiju će predstavljati premijer Republike Srbije, lider Srpskog pokreta obnove i predsednik poslaničke grupe SNS

Barak Obama, Zoran Babić, Vuk Drašković, Ivica Dačić
Foto: AP/Tanjug, Privatna arhiva, Telegraf/Milena Đorđević, Tanjug/Zoran Žestić

U glavnom gradu Sjedinjenih američkih država se, već više od šest decenija, svakog prvog četvrtka u februaru tradicionalno organizuje Nacionalni molitveni doručak. Svečani događaj u “molitvi za Ameriku” okuplja predsednika SAD, članove Kongresa, predstavnike tamošnje administracije i zvaničnike iz čitavog sveta.

Ove godine se manifestacija sa preko 3500 gostiju održava 6. februara, u Vašington Hilton hotelu.

Molitvenom doručku će među zvanicama iz svih 50 američkih država i 140 država iz celog sveta, prisustvovati i gosti iz Srbije, među kojima su premijer Republike Srbije Ivica Dačić, lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković, predsednik poslaničke grupe SNS Zoran Babić i uvaženi beogradski advokat Zdenko Tomanović.

Još od 1953. godine, kada je tadašnji predsednik SAD-a, Dvajt Ajzenhauer, pozvan u Senat na zajedničku molitvu za uspeh njegove vlade, molitveni doručak se organizuje svake godine.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Prvobitna ideja da se američki političari zajedno mole za mir i uspeh svoje zemlje, prerasla je još pre nekih 30 godina u organizovanje međunarodnog molitvenog doručka na kome se domaći i svetski lideri i političari zajednički mole za mir u svetu. U skladu sa tradicijom, učesnicima ovogodišnjeg skupa obratiće se predsednik Sjedinjenih američkih država, Barak Obama.

Zamišljen kao forum za političke, društvene i poslovne elite, ovaj ujedinjujući događaj je prilika da se stvore i učvrste prijateljstva čelnih ljudi širom sveta. Reč je o manifestaciji koja traje više dana, tako da delegacije, pored centralnog događaja u četvrtak, kome prisustvuje predsednik SAD, imaju priliku da prisustvuju i pratećim događajima, poput Međunarodnog ručka, završne večere, zajedičkih sastanaka sa kongresmenima, tematskih skupova i banketa.

Zvanični domaćin manifestacije je američki Kongres, a organizacija je poverena Feloušip fondaciji, neformalnoj konzervativnoj hrišćanskoj organizaciji.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Barak Obama, Ivica Dačić, SAD, Vuk Drašković
Popularni komentari
 • G
  Goran Maricki

  Izdajnik??? Da li vi zivite u srednjem veku??? Kakvi bre izdajnici,Vuk je najbolji i najcenjeniji nas politicar u USA i da ste njega slusali danas bi i Kosovo bilo u sastavu Srbije,ne bi bilo ratova i bombardovanja.Covek je prvi progovorio o liku i delu Draze Mihailovica koji je takodje bio za Srbiju na zapadu,ali zbog takvih kao vi koji pljujete Vuka i zbog radikala i pesam Baje Malog Knindze i jesmo ovde gde smo,a od oslobodilacke Drazine vojske ste napravili divljake sa bradama i kamama kao sto su komunisti radili.Ne zove Vucic u koaliciju Vuka zato sto ga voli nego zato sto Vuka uvazava ceo zapad a pogotovo USA od kojih ste vi komunisti napravili neprijatelja. SRAM VAS BILO

 • G
  Goran

  Srbiji su potrebni politicari koji su cenjeni u celom svetu a ne maloumnici koji ce nas sa svetom svadjati.Obama je predstavnik zvanicne svetske politike i on se odlucio da pozove predstavnike najznacajnijih stranaka u Srbiji…..to sto malobrojni pojedinci u Srbiji kunu je nebitno.

 • N
  Nikola Popovic

  Svi pljuju po Vuku a onda odjednom odu kod Obame na dorucak.To je samo licemerje mrzitelja SPO-a i Vuka Draskovica.Molitveni dorucak je samo jos jedna prilika za nase politicare das doidju na izvor po vodu.

foto dana

video dana