Kurc u Beogradu sa najvišim zvaničnicima

Ministar spoljnih poslova Austrije posetiće Beograd gde će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije, a on je pre posete istako da su odnosi Srbije i Austrije "bolji nego ikada"

  • 18

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc posetiće Beograd gde će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije.

Kurc će se odvojeno sastati s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, kao i šefom srpske diplomatije Ivanom Mrkićem.

Kako je najavljeno, austrijski ministar prisustvovaće i osnivanju Senata privrede Srbije u Privrednoj komori Srbije.

Kurc je u intervjuu koji je u utorak objavio list Danas, izjavio da veruje da sve relevantne političke snage u Srbiji "moraju da budu" čvrsto posvećene nastavku približavanja EU i da posle izbora mora biti nastavljen dijalog sa Prištinom, a njegovi rezultati sprovedeni.

Kurc je rekao i da su odnosi Srbije i Austrije "bolji nego ikada". i da su tokom proteklih sto godina dve zemlje prešle dug put i "razvile tako mnogo bliskih veza", ekonomskih, kulturnih i društvenih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA