Takozvana država Kosovo kuca na vrata FIBA!

Da li je na redu da posle FIFA i EHF koje su dozvolile selekcijama takozvane republike Kosovo da igraju međunarodne utakmice, da isto učini i Svetska košarkaška federacija?

  • 11

Posle dozvole od strane FIFA i EHF-a da fudbalska i rukometna reprezentacija Kosova mogu da igraju međunarodne utakmice, Košarkaški savez ove jednostrano proglašene države pokušava da izvrši pritisak na Svetsku košarkašku federaciju da primi njihov savez u svoje članice.

Kako piše Sport, pozivajući se na sajt tamošnje košarkaške organizacije nedavno je održan sastanak između kosovskih predstavnika i funkcionera FIBA na najvišem nivou u Ženevi, na kojem se razgovaralo o prijemu saveza ove države u svetsku košarkašku familiju, ali i o razvoju igre pod obručima na području Kosova.

Ova diskusija obavljena je na osnovu dokumenata koje je pripremio KS Kosova, a koji navodno ispunjavaju legalne uslove za članstvo u FIBA. Sportski direktor ove organizacije, Lubomir Kotleba je rekao da je najveći problem ubediti čelnike organizacije, čiji je on predstavnik, u političko priznavanje Kosova.

Kotleba je pohvalio košarkašku organizaciju samozvane države za koju je rekao da je ubraja među 50-60 zemalja sa najrazvijenojim sportom pod obručima, ali i dva kluba sa Kosova koji igraju u Balkanskoj ligi.

Direktor pravne kancelarije FIBA, Bendžamin Koen je na sastanku informisao goste o zvaničnim koracima koje bi trebalo da preduzmu da bi postali punopravna članica Svetske košarkaške organizacije.

Podsetimo, pre nekoliko nedelja Svetska fudbalska organizacija je dala dozvolu selekciji Kosova da igra zvanične prijateljske utakmice, ali da u njima ne može da koristi nacionalna obeležja, a oni će tu priliku iskoristiti u martu kada će prvi meč odigrati u Kosovskoj Mitrovici protov nacionalnog tima Haitija.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ej

    26. februar 2014 | 08:52

    Kako to takozvana država Kosovo??? Nekada ste govorili i za hrvatsku da je takozvana...ma predivno je gledati kako se koprcate u svom jadu i nemoći samo ste oduvjek jaki na riječima, lažima i tipkama!

  • gjovani

    26. februar 2014 | 09:07

    Sta Ima takozvana nego Republika je kao sta pricate za hrvatsku za Bosnien. Ali Republika je Kosovo ustajte srbi ne sanjajte

  • realni

    26. februar 2014 | 09:38

    Samozvana???A priznalo je vise od 1oo zemalja.Dobrodosli u FIBA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA