EVO KOLIKA ROBIJA ČEKA MOMKA ŠTO JE MRTAV PIJAN ZGAZIO I UBIO DEVOJČICU: Da li je ova kazna u Srbiji dovoljna?

N. B. je počinio dva krivična dela, a u takvoj situaciji sud izriče jedinstvenu kaznu koja mora biti veća od zbira minimalnih propisanih kazni, a manja od zbira maksimalnih kazni za ova krivična dela

  • 31

Vozač "golfa" prokupačkih registracija, N. B. (24), koji je u Blacu pregazio maloletnu devojčicu (13), a potom pobegao sa lica mesta, ukoliko bude pravosnažno osuđen mogao bi da dobije kaznu zatvora u trajanju i do 19 godina i 11 meseci.

NOVI DETALJI JEZIVE TRAGEDIJE U BLACU: Nakon što je ubio devojčicu, pijani vozač (24) POBEGAO s lica mesta!

Naime, N. B. je počinio dva krivična dela. Prvo je ugrožavanje javnog saobraćaja, a drugo je nepružanje pomoći povređenom u nezgodi.

Ukoliko on bude optužen za oba krivična dela, u takvim slučajevima sud izriče jedinstvenu kaznu koja mora biti veća od zbira minimalnih propisanih kazni, a manja od zbira maksimalnih kazni za ova krivična dela.

Pošto je kazna za ovo prvo, ukoliko nepoštovanjem saobraćajnih propisa (a on je vozio pijan) nastupi nečija smrt, kazna do 12 godina, a za ovo drugo osam godina, to znači da bi on, u slučaju da bude optužen za oba dela, mogao da robija od dve godine i jedan mesec (pošto su minimalne kazne za oba krivična dela godinu dana) do 19 godina i 11 meseci.

Nesreća se desila u Ulici kralja Petra, a maloletna devojčica je od zadobijenih povreda preminula. Kako nezvanično saznajemo, N. B. je imao 2,5 promila alkohola u krvi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan M Simic

    28. februar 2016 | 13:49

    Ovo nije realno.....dozivotna njemu treba....onoliko koliko su se njeni roditelji borili da je dobiju....za toliko ce on izaci iz zatvora a mozda i pre... Da li je ovo zakon?...naravno da nije, ovo je sramota....treba ga proglasiti osobom non grata u Blacu....

  • Mikica

    28. februar 2016 | 13:43

    Malo je ljudi, zato se i ne poštuju propisi. Menjajte kaznenu politiku. Pooštrite kazne.

  • amer

    28. februar 2016 | 15:56

    Ma SRBIJA mora da digne seljacku bunu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA