Stefanović: Srbija nije ugrožena terorističkim napadima, ali treba biti na oprezu

On je rekao da se proveravaju sve osobe koje su na bilo koji način povezana sa terorizmom ili organizovanim kriminalom, pa čak, kako je rekao, i oni koji se nalaze u blizini Srbije

  • 8

Srbija nije ugrožena terorističkim pretnjama, a u borbu protiv te pošasti je uključen ceo bezbednosni sistem zemlje, poručio je danas potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i istakao da to ne znači da treba biti manje oprezan.

Lideri G20 u borbi protiv terorizma: Ukloniti ekstremistički sadržaj sa interneta

Stefanović je podsetio da je još pre nekoliko godina formirana radna grupa koja svakodnevno razmatra izveštaje eksperata o potencijalnoj ugroženosti Srbije.

- Za sada, ti podaci pokazuju da mi nismo zemlja koja je u onom crvenom alarmu ugrožena, ali to ne znači da mi treba da budemo manje oprezni - kazao je Stefanović.

On je rekao da se proveravaju sve osobe koje su na bilo koji način povezana sa terorizmom ili organizovanim kriminalom, pa čak, kako je rekao, i oni koji se nalaze u blizini Srbije.

- Za sve osobe za koja postoji bilo kakava sumjna da su uključene u dejstva koja se mogu okarakterisati kao teroristička, ili su učestvovali u Siriji, ili su na bilo koji način povezana sa institucijama, i ako su u tranzitu kroz našu zemlju, ili čak imamo informaciju da su bili blizu naše zemlje, sa kolegama razmenjujemo informacije - rekao je Stefanović.

Istakao je da su jedinice za borbu protiv terorizma spremne i da treniraju svakoga dana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brale

    10. jul 2017 | 16:37

    E ako on kaže?

  • Miki

    10. jul 2017 | 16:15

    Zakuni se u diplomu.

  • Maća

    10. jul 2017 | 16:22

    Не проруречим Вашем знању али почицоја нам је на нивоу Лазе Лазаревића,Главе шећера .Дилу Вам испод носа.Ако невидите појачајте диоптрију.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA