Katastrofa: Roditelji zaboravljaju svoju decu po tržnim centrima kad god su sniženja!

Mnogo je veći broj zaboravljene nego izgubljene dece u prodavnicama u tržnom centru

  • 13

Kada smo nedavno u jednom tržnom centru pitali da li se deca često izgube, dobili smo odgovor da je mnogo veći broj dece koju roditelji zaborave u prodavnicama, nego onih koja sama odu od roditelja odnosno zalutaju!

Skandal u beogradskom vrtiću: Dečak (6) sam išetao iz vrtića, policija ga pronašla u Požeškoj

- Svakodnevno se dešava da se neko dete izgubi. Deca se najčešće izgube po hodnicima tržnog centra. Roditelji nakratko okrenu glavu i dete pojuri ka izlogu sa igračkama, slatkišima...

- U takvim situacijama roditelji treba što pre da odu do "info-pulta" kako bi zaposleni mogli putem razglasa da pozovu dete - kaže za "Telegraf.rs" zaposlena u jednoj od prodavnica u tržnom centru.

Deca se, kao i roditelji, u takvim situacijama uplaše, ali mnogo je veći strah deteta koje biva ostavljeno u prodavnici a kako smo saznali, takve dece je mnogo više.

Prijave za subvencije u privatnim vrtićima u Novom Sadu od 1. avgusta

- Roditelji naročito zaboravljaju decu u prodavnicama u koje odlaze da bi sebi nešto kupili. Takođe se broj zaboravljene dece povećava u periodu kad su velika sniženja. Roditelji, okupirani sobom i zadovoljavanjem svojih želja, potpuno zaborave da su u prodavnicu ušli sa detetom. Deca se uplaše, a mi reagujemo tako što obavestimo zaposlene na"info pultu" da preko razglasa obaveste roditelje da dođu po dete - navodi za "Telegraf.rs" jedna od prodavačica.

S obzirom da  je u prodavnicama dečje robe jedno od češće postavljenih pitanja - da li možete da mi pričuvate dete dok ja razgledam po radnji - nimalo ne iznenađuje činjenica da roditelji zaborave na sopstvenu decu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA