Đorđević: Nisu svi Centri za socijalni rad loši, u ovima je organizacija na najvišem nivou (FOTO)

Centri za socijalni rad dobiće i nova uputstva, kako da prilagode rad u određenim situacijama, na koji način se postupa i koja je to procedura, da ne bude različita od centra do centra, već da svi postupaju uniformno

  • 3

Postoje primeri dobre prakse, gde su centri za socijalni rad i lokalna samouprava organizovani na najboljem mogućem nivou, imaju fizičko-tehničko obezbeđenje i adekvatne prostorije, kao i video nadzor povezan sa MUP-om i u nekom narednom planu je da svi centri za socijalni rad budu tako opremljeni, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

Tužilaštvo pokrenulo istragu o propustima u radu Centra za socijalni rad na Novom Beogradu pošto je Lovrić ubio ženu

- Imamo primere dobre prakse u Pirotu, Leskovcu, Jagodini, na koje treba da se ugledaju i druga mesta, da budu tako uređena, od organizacije do podrške koje imaju od lokalne samouprave i i u tom smislu sledeće nedelje imamo sastanak sa svim predsednicima opština i gradonačelnicima, kako bi zajednički krenuli sa planom kako da se dođe do toga - rekao je Ðorđević za Pink.

Kako kaže, Centri za socijalni rad dobiće i nova uputstva, kako da prilagode rad u određenim situacijama, na koji način se postupa i koja je to procedura, da ne bude različita od centra do centra, već da svi postupaju uniformno.

Isto važi, kaže ministar i za najteže, nemile slučajeve, gde takođe treba da postoji uniformna procedura, da se tačno zna ko je i čija je odgovornost, kada se takvi slučajevi dese.

Foto: Telegraf

- U ovom trenutku, postoji 600 mališana koji viđaju svoje roditelje u kontrolisanim uslovima. Vrlo brzo će se doneti pravilnik koji će regulisati kako i na koji način se viđaju roditelji sa decom u kontrolisanim uslovima i oni će važiti za sve identično, o bilo kome da se radi. Na nama je da obezbedimo najbolje moguće uslove, čim je procena takva, ta mera donešena u najboljoj nameri i za tu decu i za te roditelje - smatra ministar.

Takođe, kako je dodao, sastaće se sa ministarkom pravde Nelom Kuburović da vidi da li je moguće da se socijalni radnici izjednače sa tužiocima i da njihovo mišljenje bude obavezujuće.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Socijalni radnici su službena lica, imaju legitimaciju, ali njihovo mišljenje nije obavezujuće, sud i tužilac mogu da ga uzmu u obzir, ali ne moraju. Ja ću pokušati da vidim sa ministarkom Kuburović da li je moguće da se oni izjednače sa tužiocima i da njihovo mišljenje bude obavezujuće - rekao je Ðorđević.

Smatra da je nedopustivo da nasilje postoji u bilo kom civilizovanom društvu, pa tako i u našem, te da će se država i društvo zajednički u narednim danima i mesecima boriti protiv toga nizom mera.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA