≫ 

VOJSKA SRBIJE: Na obuku će ići bukvalno svi, čak i oni koji nisu služili armiju?

- Nijedna vojska na svetu nije dovoljno brojna, i nijedna vojska na svetu nije dovoljno spremna za izazove koji su pred nama ukoliko nema podršku čitavog stanovništva i svih građana - naglasio je Vulin

  • 34
PRIPADNICI VOJSKE SRBIJE Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Komandu za obuku Vojske Srbije u kasarni "Topčider", ističući da je visoka obučenost starešina i svakog našeg vojnika od najvećeg mogućeg značaja za vojsku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vraćanje obaveznog vojnog roka ne može preko noći

On je dodao da svi napori koje ulaže Ministarstvo, Generalštab i Komanda za obuku nisu dovoljni bez pomoći čitave države i društva.

- Zato mi moramo da nađemo načine da ponovo u proces obuke uvedemo i one koji nisu pripadnici vojske. Nijedna vojska na svetu nije dovoljno brojna, i nijedna vojska na svetu nije dovoljno spremna za izazove koji su pred nama ukoliko nema podršku čitavog stanovništva i svih građana - naglasio je Vulin.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema njegovim rečima, da bi to bilo moguće, moramo da se razmišlja o načinima i mehanizmima kako da se vrati obučenost, da se vrate određene kursevi i tehnike po kojima bi se najšire stanovništvo ponovo obučavalo svim onim veštinama i znanjima koja su potrebna da bi se branila zemlja.

- Komanda za obuku radi izuzetan posao, naša vojska može da se meri sa bilo kojom drugom armijom po nivou i kvalitetu obučenosti, ali bez podrške čitavog naroda, to jednostavno neće biti dovoljno, i Srbi to sebi, sigurno neće dopustiti - zaključio je Vulin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA