≫ 

Velika prognoza za ceo avgust, jedan od najvećih toplotnih udara poslednjih godina: 12 dana velikog pakla i to nije ono najgore (FOTO)

- Ova nedelja će biti paklena, a pred nama je jedan od najvećih toplotnih udara poslednjih godina - kaže meteorolog Đorđe Đurić

  • 5

Srbiju je zahvatio još jedan tropski talas, koji će prema najavama meteorologa biti najduži i najvreliji ovog leta. 

U Srbiji za vikend crveni meteoalarm: Živa u termometru ići će do 42. podeoka, ne izlazite bez preke potrebe!

Neverovatno leto je pred nama:Vrućine sve do oktobra, evo detaljne prognoze! (FOTO)

Pred nama je minimum 12 nepodnošljivo vrućih dana tokom kojih će dnevne temperature ići i do 40 stepeni.

Meteorolog Đorđe Đurić rekao je da će ovaj avgust biti za 6-7 stepeni topliji u odnosu na višegodišnji prosek.

- Ova nedelja će biti paklena, a pred nama je jedan od najvećih toplotnih udara poslednjih godina, kao i jedan od najsušnijih, pa ćemo vapiti za kišom. Vrhunac se očekuje u petak i subotu, kada će se temperatura u većem delu zemlje kretati i do plus 40.

- Početkom naredne nedelje mogući su kraći pljuskovi koji neće bitnije oboriti temperaturu. Tek sredinom meseca možemo da očekujemo zahlađenje koje će trajati dva-tri dana, pa nas posle ponovo čeka toplo vreme - ističe Đurić.

Printskrin: accuweather.com

I meteorlog Branko Bjelić najavljuje da će ovaj talas biti najtopliji, ali ne i poslednji u ovoj godini:

- Tropski talas trajaće sigurno do 12. avgusta, s tim da postoji mogućnost da negde oko 9. avgusta dođe do kraćeg preseka sa naoblačenjem i pljuskovima, ali temperatura neće ozbiljnije padati. Moguće da će početkom i krajem druge dekade, kao i sredinom i krajem treće dekade doći do prolzanog naoblačenja u celoj zemlji, ali i tada će temperature biti iznad proseka - rekao je Bjelić za Informer.

U ovim vrelim danima poželjno je piti dosta tečnosti, redovno se rashlađivati, bilo na nekom kupalištu, bilo u hladu. Takođe izbegavati alkohol koji dodatno dehidrira organizam i unositi laganu ishranu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA