Kako da znate koliko ste vozili od jedne do druge naplatne rampe?! Najtačnija tabela prosečnih brzina

Sistem merenja srednje brzine trebalo bi svakog trenutka da proradi na svim naplatnim rampama, a uskoro će početi i kažnjavanje vozača

  • 25

Centralna teme među vozačima ovih dana jeste merenje prosečne brzine na auto-putu, koje je počelo tokom proteklog vikenda da se testira na naplatnim rampama.

Veliki vodič za nove kazne i prekršaje na auto-putu: Tabela svih prekoračenja brzine, bez milosti i za 121 km/h

Vozači u Srbiji već smislili način da izbegnu kazne za prekoračenje brzine na autoputu

Ovaj sistem još ne funkcioniše na svim naplatnim rampama, pa su iz tog razloga samo neki vozači prethodnih dana na rampama dobili priznanice na kojima postoji stavka sa srednjom brzinom.

Međutim, očekuje se da svakog trenutka sistem proradi na svim rampama, kao i da za najdalje tri nedelje počne kažnjavanje vozača čija je srednja brzina iznad dozvoljenih 120 kilometara na sat.

S tim u vezi, juče je, kako je Telegrafu rečeno u Javnom preduzeću "Putevi Srbije" na terenu testiran aplikativni softver za merenje brzine.

Foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Za merenje srednje brzine između dve naplatne rampe, da podsetimo, koristi se postojeći sistem naplate putarine, a ne fiksne kamere. Reč je o sistemu koji na osnovu vremena ulaska i vremena izlaska vozila sa predmetne deonice, izračunava prosečnu brzinu kretanja.

Sećate se najave da će policija meriti brzinu vožnje između naplatnih rampi? POČELO JE, ovaj vozač je išao 123 km/h (FOTO)

Ukoliko se vozi po propisima, tačno se, naime, zna koliko je vremena maksimalnom dozvoljenom brzinom potrebno da se stigne od tačke A do tačke B, na najfrekventnijim deonicama.

Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Halo oglasi su se potrudili i napravile sažetu tabelu kako bi podsetili vozače koliko im je vremena potrebno.

Tako se, na primer, od Beograda do Niša, deonici koja ima 237 kilometara, stiže za sat i 59 minuta. Od Novog Sada do Beograda ima 88 kilometara, a vožnjom od 120 kilometara na sat stiže se za 44 minuta.

Ako želite da proverite koliko će vam vremena biti potrebno da maksimalnom dozvoljenom brzinom stignete sa jednog na drugi kraj najfrekventnijih deonica, pogledajte tabelu OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA