Migranti dobijaju novi smeštaj: Počinje gradnja novog objekta u Centru za azil u Tutinu

Izgradnju novog objekta, vrednog 273.000 evra, finansira EU, a projekat sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u partnerstvu sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Srbije

  • 6

U Tutinu će danas početi izgradnja novog objekta za smeštaj migranata i tražilaca azila u okviru Centra za azil u tom gradu, najavljeno je iz Komesarijata za izbeglice i migracije.

Da li se migranti iz centra grada sele zbog zaraze?

Novi objekat, namenjen za smeštaj migranata, izbeglica i tražilaca azila, uključivaće 60 standardnih soba, ambulantu, dečije igralište, kao i 12 soba sa toaletima za osobe sa invaliditetom.

Izgradnju novog objekta, vrednog 273.000 evra, finansira EU, a projekat sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u partnerstvu sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Srbije.

Cilj je, kako se navodi, da se unaprede uslovi života u prihvatnim i azilnim centrima za migrante i tražioce azila koji već mesecima borave u Srbiji.

Zvaničnom početku izgradnje dodatnog objekta u Centru za azil u Tutinu, prisutvovaće Predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikolas Bizel, Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, šef kanelarije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Lidija Marković i predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević.

Pored izgradnje novog objekta u Tutinu, projekat vredan 5,5 miliona evra za Srbiju, obezbediće i dalje unapređenje smeštajnih kapaciteta i u drugim prihvatnim centrima, a u skladu sa planom Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA